Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az emberiség történelmében megszámlálhatatlanul sok teljesen felesleges, értelmetlen, és haszontalan találmány látott már napvilágot. Ennek fényében igazából tényleg csak idő kérdése volt, hogy valaki feltalálja

  a herékre optimalizált mini jacuzzit, aminek amúgy testicuzzi, vagyis magyarul kb. herecuzzi a neve.

  A termék honlapja alapján az egész egy baráti társaság viccének indult, de az egy évvel ezelőtt lezajlott beszélgetésnek az lett a vége, hogy elhatározták, hogy megalkotják a Testicuzzit.

  A cucc alapjáraton 99,95 dollárba kerül, de jelenleg 39,95-ért már elő lehet rendelni, és persze Kickstarteren is be lehet szállni a finanszírozásba. Ja, és van exkluzív, 14 karátos aranyból készült változat is, potom 10 ezer dollárért.

  (via)

 • Az új-zélandi függetlenfilmesként indult Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája) mára odáig jutott, hogy a Marvel brutális költségvetésű blockbustereiben is számítanak rá (ő rendezte a Thor: Ragnarököt), de szerencsére azért még olyan filmeket is rendez, amilyenekkel indult: amelyeknek nagyon fekete, de nagyon jó a humoruk.

  Legutóbbi filmje a Jojo nyuszi volt, amely egy kisfiúról szól, aki sajnos elég nehezen tud beilleszkedni a náci Németországban, de szerencsére van egy képzeletbeli barátja, Adolf Hitler bácsi, aki segít neki szembenézni a nehézségekkel. Például egy zsidó kislány bújtatásával az otthonában. (Hitlert egyébként maga a rendező játssza.) A filmet sok országban még nem mutatták be, ezért is türelmetlenkedett az egyik rajongó Twitterren a következő, egyszerű kérdéssel: "Miért tart olyan sokáig, hogy eljusson Németországba is a Jojo nyuszi?"

  Waititi válasza annyi iszonyúan pofátlan és tökéletes, hogy utána nyugodtan be is lehetne zárni az internetet erre a hétre. A rendező egyszerűen csak odavette:

  Ez a büntetés, te is pontosan tudod, hogy miért.

 • Mármint a Madách Színház társulatának tagjai, akik a Macskákban játszanak, méghozzá azért, hogy mindenkit bátorítsanak az árva kutyák örökbe fogadására. Maga a kampány amúgy a Vigyél Haza Alapítvány ötlete volt, és egy naptárban testesül majd meg, az eladásból befolyó összeg pedig teljes egészében az árva állatok gyógyítására megy majd.

  Iedwh0eVt2Z7Ba421Y7cUk8f3TTvA45X9sYz3BklECge mA421luOFGhDCucKXhf
  Fotó: Vizslafotózás

  A képeken a kutyák közt olyanok szerepelnek, akiket az alapítvány a közelmúltban adott örökbe, de néhányan közülük a fotózáskor még gazdára vártak, a színészek közt pedig mások mellett Puskás Péter, Malek Andrea és Kalapács József is beöltözött a képek kedvéért. A fotózásról amúgy videó is készült, ezt itt lehet megnézni.

  Az alapítvány a készülő naptáron egyébként azt is szeretné bemutatni, hogy az állatok szeretete, a zenét - és színházat képviselő embereket is összeköthet. A naptárat november végétől lehet majd megvenni.

 • Pár nappal az önkormányzati választás előtt új játszóteret adtak át az I. kerületben, a Csónak utca végénél. A történetben többszörösen érintett vagyok, ezt ilyenkor illik jelezni.

  A játszótér egyrészt a lakásunktól két percnyire van, ezért délutánonként gyakran vagyunk ott a gyerekekkel. A lányok a Dísz téri önkormányzati oviba járnak, melynek eddig a mellette lévő üres telek hátsó fele volt a játszóudvara. Ott azonban a kormány a historizáló városépítészet jegyében újraépíti a Külügyminisztérium megsemmisült épületét, ezért a gyerekeknek menniük kellett. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Szaffi-játszótér egyben az óvoda új udvaraként is szolgál.

  A meredek telekre épült játszóteret szeptember végén átadták. Bár nagyon látványos, itt-ott kicsit veszélyesnek tűnik, túl meredekek a rézsűk és a forgó mászókáról is gyakran lepotyognak a kisebb gyerekek, de bolondbiztos játszótér nincs, a szabványoknak meg biztos megfelel. Viszont pár napja észrevettünk egy furcsaságot, amit elég nehéz hova tenni. Csináltam is róla egy kis videót reggel, amikor még nincsenek kint a gyerekek:

  Megközelíthetetlen WC az új Csónak utcai játszótéren

  Nem gondolom, hogy a tervezők gúnyolódni akartak volna a mozgássérülteken. A WC előregyártottnak tűnik, és bár két sima fülke is elfért volna a helyén, biztos csak ilyen kerekesszékes volt épp raktáron. Végül is mindegy, az ülőke melletti kapaszkodóknak a bottal járók is hasznát veszik. De az illetékesekben azért lehetne annyi jóérzés, hogy a matricákat lecserélik.ikon