Emma
5 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Önöket milyen látvány fogadta nagypéntek békés reggelén? Engem egy jó pár napja ott rohadó galamb teteméből vidáman falatozó varjúé, itt az Index szerkesztősége előtt. Kinek mit jelent a húsvéti ünnepi lakoma, ugye. Nem is beszélve arról, hogy amúgy még csak nagypéntek van, szóval böjtölni kellene, nem tetemet falatozni.

  Már csak azt nem tudtuk eldönteni a kollégákkal, hogy ez vajon kannibalizmusnak számít-e, vagy technikailag csak a varjút evő varjú lenne az?

  Kannibalizmus, ha a varjú eszi a galambot?

  • 360
   Nem
  • 51
   Igen
 • Legyezős koronásgalamb-fióka született egy Virginia állambeli állatkertben, és a képeket nézegetve nehezen dolgozza fel az agyam, hogy ez egy valódi állat, és nem a fantázia szüleménye.

  A felnőtt legyezős koronásgalambok (milyen király, hogy MINDEN állatnak van magyar neve Ázsiától Afrikáig, a Sark-vidéktől Dél-Amerikáig) már eleve úgy néznek ki, mint egy pávával keresztezett gerle, de a csibék felfoghatatlanul mély kék színe egészen zavarba ejti az érzékeket. 

  Érdemes a Facebook-bejegyzés alatti kommentekbe is belenézni, ahol egész spontán rajongótábora alakult a kis kék madárnak. 

  Forrás: Virginia Zoo / Facebook
  Forrás: Virginia Zoo / Facebook
 • Az elmúlt napokban számtalan alkotó posztolt a Notre-Dame katasztrófájához kötődő alkotást, volt, akinél Quasimodo siratta a székesegyházat, volt – épp egy magyar grafikus –, aki a párizsi tűzoltók előtt tisztelgett. Egy klasszikus zenével foglalkozó Facebook-oldal, a Chopin, Liszt and Friends pedig nem akármilyen kottát posztolt ki a tűzvész után néhány nappal. Igazán megható ez a gesztus, és nem mindennapi kreativitásra vall.

  Azt mondjuk nem tudom, hogy bármit el lehetne-e ebből a kottából játszani, de nem is ez számít. Ha a szándék és az ötlet, ami tényleg elismerésre méltó.

  chopinliszt
 • Amióta a múltkor rákattintottam Youtube-on egy Matchbox-felújítós videóra, azóta a videómegosztó egészen bizarr mélységeivel ismerkedtem meg az ajánlórendszerének köszönhetően. Fogalmazzunk úgy, hogy azóta állandóan valamilyen kisautós videót akar lenyomni a torkomon.

  Így jött szembe az a videó is, ami a Matchbox-felújítós videókon belül egy alkategóriát képvisel, méghozzá a Matchbox-átalakítást. Nagyjából ugyanaz történik, mint a Pimp My Ride-ban, vagy bármelyik discoverys autóépítős műsorban, csak éppen itt az alanyok játékautók. A konkrét lenti esetben Hot Wheels és nem Matchbox márkájú, de ez a lényegen talán nem változtat.

  Az eredeti
  Az eredeti

  Szóval a kihívás az volt, hogy a Dumb és Dumber legendás furgonját építse meg az illető egy kisautóból.

  A végeredmény több mint meggyőző, bár sokat elmond a szubkultúra perfekcionizmusáról, hogy a videó azzal zárul, hogy nem rossz, nem rossz, de a Hot Wheelsek mératárany nem elég pontos, ezért legközelebb más márkájú kisautóból kell megcsinálni az átalakítást.