Júlia, Rita
12 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Monaco nem éppen arról híres, hogy túl sok lenne a hely a városban, ilyen szempontból nem is lehetne alkalmatlanabb egy Forma-1-es futam megrendezésére, főleg, hogy az F1-gyel együtt megy a Forma-2 is, és ott lesz a Porsche szuperkupa mezőnye is a városállamban.

  Mivel a paddockbot lényegében teljes egészében elfoglalja a Forma-1, a többieknek marad, nos, ami marad. Az F2-es BWT Arden csapat például egy parkolóház egyik sarkában gyakorolta a kerékcseréket, mert csak itt volt nekik hely erre.

  A városi futamoknak persze megvan ez a szépsége, a Makaói Nagydíj idején például egy mélygarázsban lakik a nem F3-as csapatok többsége, aminek alsó szintjeiről van, hogy Y-fordulóval kell felhozni a kocsikat, mert nincs olyan szűk fordulótávjuk, hogy sima fordulóval feljöjjenek a mélyből.

 • Két évvel ezelőtt dobta piacra a Lego az elképesztően népszerű és sikeres szettjét, a Lego Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V készletet. Az egyméteres Lego holdrakéta mellé most újabb alkotást tehetnek majd a polcra a fanatikusok: bár hivatalos közlés még nem jött a Legótól, de kedden kiszivárgott néhány boltnak küldött fotó a 10266-as számú Lego Creator Expert szettről, ami nem más, mint a Sas maga, azaz az Apollo-11 küldetés holdkompja, az Eagle.

  Az Expert (azaz 16 éven felülieknek javasolt) készlet 1087 darabból áll majd, azaz közepesen nehéz és időigényes az összerakása. Két minifigura jár hozzá természetesen (ők ugyebár Neil Amrstrong és Buzz Aldrin, harmadik társuk Michael Collins hold körüli pályán keringett a történelmi holdraszállás idején), persze lesz benne amerikai zászló is, és ha jól látjuk, a holdkomp szétválasztható lesz, azaz a visszatérő részt le lehet emelni róla.

  A dán cég a hírt robbantó német StoneWars legós oldalnak megerősítette a készlet létezéséről közzétett infót, azt is elárulták, hogy június 1-től kerül a boltokba a holdkomp, ajánlott ára 89,99 euró lesz.

 • Kálmán Olga újságíró, műsorvezető a saját YouTube-csatornájára töltött fel egy videót, amivel megpróbálja a nézőt szavazásra buzdítani most vasárnap. 

  Elmondom röviden, mi van a videóban:

  • önmagával beszélgető Kálmán Olga
  • rengeteg áttűnés
  • egy semmiből megjelenő vendég a videó felénél
  • lágy zongoraszó
  • és végül az Örömóda happy hardcore feldolgozása

  És hogy mi nincs?

  • ízlés

  De nézze meg nyugodtan mindenki:

  A videóban nem állnak ki konkrétan egy politikai szereplő mellett sem, de nem is ez a baj, hanem hogy a nézőnek feltett, de rögtön meg is válaszolt kérdések elég ritkán szoktak jól működni, na meg az is, ha valaki szerint a videós kommunikáció non plus ultrája az 1995-ös vidéki televíziók esztétikája.

  És ha még nem volt elég a szekunder szégyenből, akkor nézzék meg azt a pillanatot is, amikor Vona Gábor rappel.

  Tényleg nézzék meg.

 • Egy autós terelte vissza a Dunához azt a hódot, aki a 11-es úton flangált szombat este, olvasható a Társaság az Élhető Szentendréért oldalon. A Hős László a lödörgő hódot végigtapogatta, majd amikor úgy érzékelte, hogy nincs rajta sérülés, úgy lavírozott az autójával, hogy vissza tudja terelni a vízhez. 

  60719251 2783761884999684 2101246388028309504 n
  Fotó: Társaság az Élhető Szentendréért / Facebook