Konrád, Tivadar
4 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk és visszatérő levelezőnk, aki emellett száguldó fotóriporterünk is, szóval Balázs ezúttal metrózott. És az Újpest Városkapu állomásnál igazán súlyos lételméleti dilemmát fotózott nekünk.

  IMG 20190417 093014
  Fotó: Olvasónk, Balázs

  Mióta megkaptam a fotót, ezen rágódom. Hogy valóban nem üzemel-e az a kijelző, amire azt ki lehet írni, hogy nem üzemel. Mármint nem celluxszal kifüggesztett lapon, hanem mint itt, a képen látható: maga a kijelző írja azt, hogy nem működik a kijelző. Lehet-e azt mondani, őszintén (és nem szimbolikusan), hogy halott vagyok? Vagy, kevésbé szélsőséges példával, kimondható-e, hogy néma vagyok? Ugye, hogy nem?

  Akkor itt mi történik? Egy kijelző hazudozásával elkezdődött a gépek lázadása? Rettegek!

 • cnn

  A CNN tudósítója, Abby Phillip kiesett a szerepéből, amikor az amerikai hírtévén épp a Mueller-jelentést tárgyalták, és elkezdett élő adásban meglepődni attól, hogy egy gyík mászik rajta.

  Philip később azt írta Twitteren, hogy nem para, csak a legnagyobb rémálma történt meg éppen élő, egyenes adásban.

  (The Wrap)

 • Múlt hét pénteken futott be a Csillagok háborúja-sorozat legújabb, az eredeti sztorit a tervek szerint befejező részéhez az első előzetes, amiből többek közt kiderült, hogy

  • az új epizód címe a rettenetesen béna The Rise of Skywalker lesz,
  • meg hogy visszatér benne az eredeti trilógia főgonosza, Palpatine császár, vagyis Darth Sidious.

  Egy csomó más dolog is kiderült belőle, ezeket most csak azért emeltem ki, mert a jelek szerint egy Gabriel Garcia nevű arc Twitteren már 2012-ben megjósolta a címet és Palpatine visszatérését is, egyedül azt nem találta el, hogy hanyadik részt fogják így hívni (ő a hetediket írta, de valójában ugye a kilencedik lesz).

  A dologhoz hozzá tartozik, hogy a Disney pont akkor vette meg a Lucasfilmet, amikor Garcia kiírta a tweetet és mindenki azon pörgött, hogy ezek után mi lesz majd a címe a hetedik résznek. Az egyébként végül The Force Awakens, magyarul Az ébredő Erő lett, de ez a jóslat ezt leszámítva tényleg hátborzongatóan pontos.

  skywalker.PNG
  Fotó: Twitter

  Tudomásom szerint amúgy Twitteren sem visszadátumozni nem lehet posztokat, sem módosítani a korábban kiírt dolgokat, úgyhogy nem úgy tűnik, mintha valami turpisság lenne a dologban, de ha önök máshogy tudják, akkor feltétlenül írjanak levelet a flachnerb@index.inda.hu e-mailcímre, hogy lerántassuk a leplet a csalásról!

  (via)

 • „Miért nem fűtik télen az autóbuszokat?" - teszik a fel a kérdést a szolnoki buszokon utazó emberek, és olyan nonchalant választ kapnak a Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt, hogy csak úgy pislognak utána:

  Mert nincs rá szükség, alig van értelme, nincs is rá lehetőség, de egy minimális fűtés mindezek ellenére van.

  Ha valakinek ezek után van még kérdése, akkor a közvetlen hangvételű magyarázat tovább folytatódik:

  Screenshot 2019-04-18 GY I K Szolnok.png

  „A városi közlekedésben a fűtésre alig van szükség. Az utasok a külső időjárásnak megfelelő öltözetben veszik igénybe a szolgáltatást, tehát egy, a külső hőmérsékletnél lényegesen melegebb körülmények között megizzadnának, megfázhatnának. (Az elővárosi és helyközi közlekedésben más a helyzet – ott az utazás hosszabb időt vesz igénybe, leveszik a téli kabátokat, ott magasabb hőmérsékletet kell biztosítani.)

  Az utastér fűtése meglehetősen értelmetlen dolog városi autóbuszokban. Az autóbusz gyakran megáll, kettő-négy ajtaját is kell nyitni hosszabb-rövidebb ideig. Az esetleges melegebb levegő többsége kiáramlik az autóbuszból, és kezdhető elölről a fűtés."

  De az egész utastájékoztató tökéletes, reméljük, ezután mindenki minimum elnézést kér, amikor felszáll egy buszra!