Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hivatalos YouTube-csatorna indult a Mrs Doubtfire, a Good Will Hunting, a Jumanji és még megannyi klasszikus sztárjának emlékére. Az oldalon közzétett videók a 2014 augusztusában, 63 éves korában elhunyt színész életének legemlékezetesebb szerepléseit idézik fel.

  A csatorna indulását ezzel a videóval harangozták be:

  Ez pedig a jelenlegi legfrissebb videó az oldalon:

  A csatorna indulása előtt a színész lánya, Zelda Williams egy tavaszi nagytakarítás során talált képsorozattal emlékezett meg az apjáról:

  (via)

 • Erős kétkedéssel kell fogadni az április 1-én megjelent hírt, de igazából semmi jelentősége nincs az igazságtartalmának, hiszen arról van szó, hogy egy amerikai politikai szervezet vezetője, Lizet Ocampo állítólag úgy ült végig egy Microsoft Teams megbeszélést, hogy valami filterrel krumplivá változtatta magát, ami rohadtul vicces.

  Mivel a nő nem tudta visszakapcsolni az eredeti képet, úgy is maradt a beszélgetés végéig.

  A Twitteren több mint 900 ezren osztották meg az erről kitett képernyőmentést, a BuzzFeed megírta cikkben, így mi is megnézhetjük, hogyan mutat egy a sorsába beletörődött krumpli. Hát így:

  krumpli

  via @PettyClegg

     

 • Szegény márciusi és áprilisi (és májusi*) szülinaposok most jól megszívták, nincsenek zsúrok, meglepetésbulik, köszöntések, tortázgatások, koccintások, maximum telefonon keresztül láthatják a szeretteik őket.

  Így járt az amerikai Jason is, akinek most volt a 30. szülinapja, de nem is számított semmiféle köszöntésre, hiszen körülöttük mindenki betartja a közösségi távolságtartást. Viszont a menyasszonya, Hannah nem hagyta annyiban, mindenképp örömöt szeretett volna szerezni a vőlegényének, ezért titokban kézzel írt meghívókat csúsztatott a társasházban a szomszédaik ajtaja alá (amiket persze gumikesztyűben kézbesített), így "hívta meg" őket egy közös köszöntésre.

  A négyzet alakú társasház belső udvarára nyíló ablakot kinyitva Jason meglepődve hallotta meg, ahogy az összes szomszéd egyszerre énekli neki a Happy Birthday-t.

  Megható videó következik:

   (BBC)

  * Mi azért titkon reméljük, hogy júniusban már vége az önkéntes karanténok korszakának. Reményünk tudományos alapokat nélkülöz.

 •  Mert eddig még nem sikerült Magyarországon szaporítani az Új-Zélandon őshonos hegyvidéki papagájt (Nestor notabilis) - tájékoztatta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója csütörtökön az MTI-t.

  A ritka papagájfajt az európai fajmentő tenyészprogram keretében tartják Szegeden. Az angol állatkertből érkezett tojó és a csehországi hím 2018 végén lett egy pár, és 2020 első hónapjában kezdtek el költeni. Mind a három tojásuk kikelt, de sajnos az egyik fióka túl gyenge volt, és elpusztult, kettő azonban szépen felnőtt. A hegyvidéki, sziklás területen élő keák költőüregekbe rakják fészküket, a gondozók is egy ilyet alakítottak ki számukra röpdéjükben, ebben nevelkednek a kicsik, de hamarosan elkezdenek ismerkedni a külvilággal.

  intelligens, kreatív

  A maori elnevezésük alapján világszerte keaként ismert madarak rendkívül intelligensek, magas értelmi képességük pedig nagy fokú kreativitással is párosul. Akkor érzik jól magukat, ha újabb és újabb tárgyakkal tudjuk őket lefoglalni, ezért gondozóik is gyakran meglepik a madarakat, így használt bakancsokat is kaptak már.

  DE MI IS AZ A KEA?

  nestor notabilis 201903 02
  Fotó: zooszeged.hu

  A 40-50 centiméter testhosszú, egyméteres szárnyfesztávolságú, 800-900 gramm körüli testtömegű madár Új-Zéland hűvös, déli területén őshonos. A faj létszáma egyre csökken, ma már mindössze 3300 egyede él vadon a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) adatai szerint. Miután egyes különösen kreatív egyedei a birkákat is megtámadták, hogy a bőrük alatti zsírrétegből csipegessenek, nagyon rossz hírük kelt a farmerek körében és ezért is irtották őket hajdan. Emellett a szigetre behurcolt fajok és betegségeik is nagy pusztítást végeztek körükben. Jelenleg az európai állatkertekben mintegy 185 egyede él, Magyarországon négy állatkertben látható.