Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Míg a brit legénybúcsúsok félmeztelenül róják az utcákat Budapesten, addig Amerika lépett egyet és két nő pereskedésének köszönhetően lényegében hat államban is lehetővé tette, hogy a nők is félmeztelenül sétálhassanak.

    A történet ott kezdődött, hogy két nő beperelte Fort Collins városát arra hivatkozva, hogy a nőknek is joga van póló és melltartó nélkül utcára menniük. A nők ügyvédje szerint a tiltás az egyenlő jogok elleni támadásnak minősült, a kerületi bíróság pedig végül a javukra döntött. A város az ügyben nem fellebbezett - így a bíróság alá tartozó államokban (Utah, Colorado, Új-Mexikó, Kansas, Wyoming és Oklahoma) a félmeztelenkedést tiltó határozat törvényesen már nem hajtható végre.

    A pert indító nők egyébként tagjai a #FreeTheNipple mozgalomnak, amely a közösségi oldalakon indult el, miután a Facebook, Instagram, stb. nem engedte a nőknek, hogy kitegyék képekre a melleiket. Míg a döntést hozó tizedik kerületi bíróság a nők javára döntött, addig korábban, 2017-ben a hetedik kerületi a tilalom mellett állt ki: így úgy néz ki, a félmeztelenkedéssel kapcsolatban az USA-n belül sincsen egységes álláspont.

    (KUTV)