Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az októberi önkormányzati választások közeledtével nemcsak a pártok és jelöltjeik, hanem maguk az önkormányzatok (pontosabban a helyben regnáló hatalmonlévők) is rájönnek, hogy el kell kezdeni a kampányt.

  Ebben önmagában semmi szokatlan sincs, az viszont már nagyobb figyelmet érdemel, hogy ha egy önkormányzat valamilyen alapvető közszolgáltatással próbálja megnyerni a helyiek bizalmát, miközben arra is rávilágít, hogy kampányidőszakon kívül nem igazán igyekszik ellátni a legfontosabb feladatát. 

  Persze, a helyiek éppen örülhetnek is a közérzetjavító intézkedésnek, de egyébként tízes skálán mennyire kell cinikusnak lenni ahhoz, hogy pár hónappal a választások előtt egy önkormányzat pár köztéri szemetessel akarjon jó pontokat szerezni magának, mint történt nemrég Józsefvárosban? 

  Az önkormányzati választások közeledtével összegyűjtenénk, milyen alapvető hiányosságokra ébrednek rá hirtelen az egyes önkormányzatoknál, ha látott ilyen vagy ehhez hasonló fejlesztéseket (netán elképesztő ígéreteket), akkor ne habozzon

  Önt mivel próbálják lekenyerezni?
  Küldje el nekünk!
 • Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója, az Apollo 11-küldetés viszont július 16-én indult, így a nagyszabású megemlékezéseket már kedden elkezdték Amerikában. Ennek részeként kedden este a Washington-emlékűre vetítették az Apollo 11 rakétáját, a Saturn V-öt.

  A 110 méter magas Saturn V egyébként kényelmesen elfért a hajszál híján 170 méter magas obeliszken.

  A holdra szállás szombati évfordulójára tengernyi érdekességgel készül az Index is, érdemes lesz akkor is visszanézni az oldalra.

 • Rövid időre őrizetbe vett az új-zélandi Wellingtonban a rendőrség két pingvint, miután az állatok tanyát vertek egy szusizós helynél. Úgy buktak le, hogy az egyik éttermi alkalmazott meghallotta a hangjukat, és egyből tudta, hogy azokat nem egy ember adja ki. A madarakat hamar szabad lábra helyezték, írja a Guardian.

  A wellingtoni rendőrség felszólította a lakosságot, hogy óvatosan közeledjenek a madarakhoz, bármennyire is cukik, ugyanis könnyen harapnak. Mondjuk nehéz komolyan venni ezt a felszólítást, mikor a rendőrség egy olyan kép fölé írja, amin a járőr épp fülig érő szájjal szelfizik a szusizóhoz költözött pingvinekkel.

 • Floridából kellett szakembert hívni annak az aligátornak a befogásához, amit még a múlt héten vettek észre először a chicagói Humboldt Park látogatói. A 1,5 méteres hüllő a park egyik tavában tanyázott, és hiába helyeztek ki csapdákat számára, egyikbe sem mászott bele. 

  Végül a város egy profihoz fordult, elhívták Frank Robbot, aki 24 éve foglalkozik aligátorok befogásával Floridában, ahol gyakori, hogy valakinek a kerti medencéjében felbukkan egy gigantikus példány. Robb vasárnap érkezett Chicagóba, és kedd hajnalra sikerült is befognia az időközben Chance (Esély) névre keresztelt aligátort.

  Chance lakóhelye valószínűleg a helyi állatkert lesz. 

  (AP)