Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közel 80 nehéz családi háttérrel élő magyarországi és határontúli gyereknek kínál térítésmentes részvételt természettudományos és művészeti, valamint önismereti és diák mentorképző nyári táboraiban. (Részletes leírás a táborokról itt található.)

  A Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében, erdei állatok és számos madárfaj élőhelyének közvetlen szomszédságában, egy közel 2 km hosszú tanörvénnyel határolt erdei iskolában az Alapítvány tizenegy éve szervezi meg táborait.

   Az idei táborban képzőművészeti, dráma, zenetánc és természettudományos (fizika-kémia és biológia-földrajz) tehetségműhelyekben a megismert információkat elemzik, dolgozzák fel.

  A közösségi tanulást egészítik ki és színesítik a Messzehangzó Diákakadémia meghívott előadóinak a tematikához köthető előadásai. Idén a vendégek

  • Grecsó Krisztián – József Attila-díjas költő, író,
  • Domokos Gábor – Építészmérnök, matematikus, a világhíres Gömböc feltalálója,
  • Rodics Katalin – A Greenpeace munkatársa, kutató-biológus, farkasok, papagájok, csimpánzok, delfinek, énekesmadarak és afrikai elefántok megmentője lesznek.
 • Nyugi, a szövegben nincsenek spoilerek, a videót meg az nézze végig az utolsó másodpercig, aki nem bánja, ha lesznek:

  Az 1 másodperces videó egy népszerű formátum, a zsáner magyar csúcsteljesítménye még mindig a Szomszédok-szupercut, amit feltehetőleg jogi okokból már nemigen lehet megtalálni sehol, csak a Nosztalgia Videók nevű Facebook-oldalon:

 • Regi fabol keszult ajto 210 cm szeles 264 cm magas tokkal egyut
  Fotó: jofogas.hu

  Egy művészettörténész ismerősöm szúrta ki, de megmondani ő sem tudta, melyik házhoz tartozik. Persze ha kiderül, az számtalan újabb kérdést vet fel az eredetével, a pótlásával, a használaton kívül kerülésével kapcsolatban, amiket most fel sem teszek. 

  Annyi biztos, hogy az 5. kerületben kínálják, 188 ezer forintért.

 • A tervezési fázisban készült, kézzel rajzolt storyboardokat rakták az elkészült film képkockái mellé, és nagyon érdekes látni, hogy a Szörny Rt. középpontjában látható, ajtós üldözés miből nőtt ki.