Ervin
12 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A New Orleans-i Antoinette Love-nak nehéz döntést kell hoznia, mert 115 egyetem közül kell kiválasztania, hová menjen. 

  CNN-nek azt nyilatkozta, hogy kíváncsi volt, hány egyetemre jutna be, ezért ahová csak tudta, beadta a jelentkezését. Kiváló eredménnyel zárt – 3,7 GPA-val, ami 92%-os A minősítésnek felel meg –, sok iskolai klub tagja, és emellett részmunkaidőben dolgozik is.

  A lány egyelőre nem tudja, végül hova fog jelentkezni, de május elejéig eldönti, miután személyesen is felkeresett pár intézményt.

  Ami biztos, hogy általános iskolai tanár szeretne lenni.

 • Látássérült és vak gyerekeknek fejleszt speciális építőkockákat a Lego, hogy segítségükkel játékosan tanulhassák meg a Braille-írást.

  Az ötlet két jótékonysági szervezettől jött eredetileg: a dán Vakok Szövetsége 2011-ben, a brazil Dorina Nowill alapítvány 2017-ben javasolta a Braille-kockákat a Legónak. A kockákon a Braille-írásban betűket formáló pontok lesznek tapinthatók. A darabok tökéletesen összeillenek majd a forgalomban lévőkkel.

  A kollekció mintegy 250 kockából fog állni, tartalmazza a teljes Braille-ábécét, a számokat 0-tól 9-ig, a matematikai szimbólumokat, valamint „inspirációkat tanításhoz és kreatív játékokhoz”. A teljes Lego Braille Bricks kollekció 2020-ban kerül a piacra.  (MTI)

 • Az a szomorú helyzet, hogy itt, Európában igazából fogalmunk sincs, milyen az, amikor tényleg fokozhatatlan az atmoszféra egy stadionban. A magyar labdarúgást meg inkább még vicc szintjén se keverjük ide.

  Tehát Mexikóban járunk, az egyaránt mexikói Tigres és Monterrey mérkőzésének kezdetére várva a monterreyi Universitario stadionban, a kontinentális Bajnokok Ligája döntőjének szerdai első mérkőzésén.

  A találkozót a Monterrey nyerte 1-0, a visszavágót magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik.

  (forrás: Reddit)

 • Vietnámban, egészen pontosan Ho Si Minh-városban van egy meglehetősen különleges étterem, az Amix Café, ahol a padló teljesen el van árasztva vízzel, amiben rengeteg díszhal úszkál szabadon az asztalok és székek között.

  35242241 1650877471696263 579271632304996352 o-1024x768

  A tulajdonosnak a kutyás és macskás kávézókat látva jutott eszébe, hogy meg lehetne ezt csinálni halakkal is, úgyhogy meg is csinálta, ráadásul úgy, hogy az étterem mindkét szintjén szabadon úszkálnak a halak.