Ervin
12 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyot ment a napokban az a fotó, amin két, szelfihez pózoló gorilla látható, úgyhogy a Sky gyorsan meg is kérte a képet készítő gondozójukat, meséljen már egy kicsit a két állatról. 

  Forrás: Virunga Nemzeti Park / Instragram
  Forrás: Virunga Nemzeti Park / Instragram

  A Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Virunga nemzeti parkban dolgozó Mathieu Shamavu elmondta, a gorillák, név szerint Ndakazi és Ndeze azonnal eldobott mindent, amikor meglátták, hogy a gondozójuk előveszi a telefonját és fotózni akar, szóval gyorsan két lábra ágaskodtak. 

  „Egy-két métert tudnak így járni, és gyakran imitálnak emberi tevékenységeket” – idézi a lap. Azt azért gyorsan leszögezte, az is kellett a fotó létrejöttéhez, hogy rengeteg időt töltsenek a gondozók az állatokkal. Együtt sétálnak, etetik, védelmezik őket, ezért megbíznak bennük, összeszoktak, pont ezért van az, hogy egy fotós vagy újságíró nem lett volna képes ilyen közös képet készíteni velük, véli Shamavu. 

  Ráadásul a két gorilla négy- és két hónapos kora óta él emberek közelében, a gondozóikat úgy kezelik, mintha a szüleik lennének. 

 • Talán nem volt még akkora banánteszt az ország történetében, mint amekkorát elvégzett most a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tizennégyféle gyümölcsöt vizsgáltak meg, a többségük hagyományos volt, de volt köztük három bio és egy baby is. 

  2

  Kiderült, hogy a bio valóban bio: nem volt bennük növényvédő szer, de a többit is nyugodtan ehetjük, mert a határértéken belül volt a mennyiség.

  A vakon kóstolás során kiderült, hogy az Excelban nevű banán a legjobb, a második a Natur aktiv bio, a harmadik pedig az SCB Prémium lett. További részletekért kattintson ide>>>

 • A New Orleans-i Antoinette Love-nak nehéz döntést kell hoznia, mert 115 egyetem közül kell kiválasztania, hová menjen. 

  CNN-nek azt nyilatkozta, hogy kíváncsi volt, hány egyetemre jutna be, ezért ahová csak tudta, beadta a jelentkezését. Kiváló eredménnyel zárt – 3,7 GPA-val, ami 92%-os A minősítésnek felel meg –, sok iskolai klub tagja, és emellett részmunkaidőben dolgozik is.

  A lány egyelőre nem tudja, végül hova fog jelentkezni, de május elejéig eldönti, miután személyesen is felkeresett pár intézményt.

  Ami biztos, hogy általános iskolai tanár szeretne lenni.

 • Látássérült és vak gyerekeknek fejleszt speciális építőkockákat a Lego, hogy segítségükkel játékosan tanulhassák meg a Braille-írást.

  Az ötlet két jótékonysági szervezettől jött eredetileg: a dán Vakok Szövetsége 2011-ben, a brazil Dorina Nowill alapítvány 2017-ben javasolta a Braille-kockákat a Legónak. A kockákon a Braille-írásban betűket formáló pontok lesznek tapinthatók. A darabok tökéletesen összeillenek majd a forgalomban lévőkkel.

  A kollekció mintegy 250 kockából fog állni, tartalmazza a teljes Braille-ábécét, a számokat 0-tól 9-ig, a matematikai szimbólumokat, valamint „inspirációkat tanításhoz és kreatív játékokhoz”. A teljes Lego Braille Bricks kollekció 2020-ban kerül a piacra.  (MTI)