Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy tűnik, a Google autóján kifogtak a magyar utak, vagy legalábbis figyelmetlen volt a sofőr, mert az autó egy árokban kötött ki a mellette haladó földút helyett – derül ki azokból a fotókból, amelyeket a Vezess.hu egyik olvasója küldött az oldalnak.

  guuug
  Fotó: Olvasói fotó / Vezess.hu

  A képek állítólag Borsod megyében készültek, ami könnyen lehet, mert a Google térképének utcanézetéhez felvételeket készítő autók a projekt oldala szerint május és október között több magyar régióban megfordulnak, többek között Észak-Magyarországon is.

 • alligator pool float
  Fotó: Twitter

  Floridában viszonylag gyakran fordulnak elő aligátorok lakott területen, de ezúttal olyan helyen láttak egyet, ami valószínűleg minden előzetes várokozást felülmúlt: Dél-Miamiben, egy Airbnb-s nyaraló úszómedencéjében, egy aligátor alakú gumimatracon fekve.

  A Miamibe esküvőre érkező georgiai Dave Jacobs a Miami New Timesnak arról számolt be, hogy először a házhoz közeli tó mellett látták az aligátort, ami rendesen felzaklatta a kutyájukat, ami utána alig hagyta abba az ugatást. Másnap az aligátor a medencében várta őket. A család hívta az Airbnb tulaját, aki értesítette a vadőröket, akik kiszedték a medencéből az ott heverésző aligátort. A vadőr egyébként arról számolt be Jacobsnak, hogy az elmúlt időszakban sok a munkája, mert elkezdődött az aligátorok párzási időszaka, és ilyenkor a hüllők az átlagosnál jóval gyakrabban kódorognak el. (Miami New Times)

 • Azt már mi is megírtuk, hogy Tajvan az első ázsiai ország, ahol legálisan házasodhatnak meleg párok. Péntek volt a legkorábbi időpont, amikortól egybekelhettek a párok, és úgy tűnik, nagyon sokan ki is használták a lehetőséget. Az első pár azt nyilatkozta, hogy kimondhatatlanul boldogok, hogy kimondhatják, hogy házasok. A hatóságok közlése szerint pénteken nagyjából 300 egynemű pár fog még egybekelni. 

 • Napok óta tornádók pusztítanak az USA-ban, Texas, Oklahoma, Missouri és Kansas államban.

  haz

  Oklahomában a tornádó hatására még a folyók is megáradtak. Olyannyira, hogy

  az Arkansas-folyó egyik mellékága szépen elsodort egy házat.

  Ahogy az lenni szokott, a helyszínen lévő emberek videóra is vették az esetet. A felvételen azt látni, ahogy a víz lassan húzza magával a parton álló faházat, aminek egy része hirtelen letörik, útközben pedig az épület maradéka szó szerint összehajlik. Ezután békésen úszik tovább lefelé a folyón.

  (Sky News)