Orbán
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Leslie Mandoki angolul, külföldi sztárok kíséretében énekelte újra Varga Miklós Vén Európa című slágerét. Az új verzióhoz olyan zenészek adták a nevüket, mint Klaus Meine és Rudolf Schenker a Scorpionsból, Ian Anderson a Jethro Tullból, Nick van Eede a Cutting Crewból és a Brassóban született Peter Maffay.

  leslie.PNG
  Fotó: YouTube / Mandoki Soulmates

  Az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Mandoki egyébként a rendszerváltás idején, Budapesten hallotta először Varga Miklós dalát, ami akkora hatással volt rá, hogy most harminc évvel később ő maga tolmácsolja a többi európai ország lakóinak angol fordításban.

  A Vén Európának egyébként volt már egy angol nyelvű változata, azt szintén Varga Miklós énekelte. A Mandoki-féle verzió az Origo szerint "minden bizonnyal óriási siker lesz", hát persze.

 • Screenshot (9).png

  Június 16-án nyolc élvonalbeli együttes lép színpadra a Budapest Park x UNICEF Segélykoncerten, a jegybevétel teljes egészében a szervezet legnehezebb sorsú gyerekeiért végzett munkáját támogatja. Sokan gondolják, hogy a jótékonykodás a gazdagok kiváltsága, és abba nem nagyon gondolunk bele, hogy egy éhező vagy éppen ivóvízhez nem jutó kisgyerek esetében _tényleg_ minden fillér számít. Tessék csak nézni:

  Az UNICEF egyetlen jegy árából, vagyis 4-5 ezer forintból képes:

  • több hónapon át biztosítani egy gyermek tiszta ivóvíz szükségletét,
  • több mint egy hónapon át élelmet biztosítani egy súlyosan alultáplált gyermek számára,
  • egy egész osztálynak tanszereket biztosítani, hogy megfelelő oktatásban részesülhessenek és kiteljesedjenek,
  • egy nélkülöző családnak elegendő fertőtlenítőszert, szappant, vödröt és alapvető gyógyszereket tartalmazó higiéniás csomagot biztosítani,
  • ötven gyereket beoltani kanyaró ellen,
  • egy rászoruló kisgyereket egy hónapon keresztül ellátni ivóvízzel, élelmiszerrel és gyógyszerrel.

  Az UNICEF a világ legnagyobb és leghosszabb ideje működő gyerekjogi szervezeteként 190 országban van jelen, tapasztalatára és logisztikai tudására támaszkodva képes hatékonyan eljuttatni a segítséget oda, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik. A jegyet vásárlók talán nem is tudják, hogy milyen sokat tettek máris a jövő nemzedékeiért

  – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

  A júniusi segélykoncerten a Bagossy Brothers Company, Blahalouisiana, Caramel, Lóci játszik, Magna Cum Laude, Parno Graszt, Punnany Massif, Supernem alkotta line-up lép fel. Jegyeket még lehet venni, mondjuk itt.

 • Az elmúlt napokhoz képest egyre csak nőtt a Momentum nevére keresők száma, és most toronymagasan vezetnek a többi párt előtt az online kereséseket elemző Google Trends szerint. Hogy ez mit jelent, azon hosszan lehetne vitatkozni, hiszen nyilván azok is bepötyögik ezt a nevet, akik az égvilágon semmit nem tudnak róluk, meg azok is, akik már csak egy konkrét információt keresnek a párttal kapcsolatban.

  moment.png

  És persze azok is beírják a Momentum szót a Google keresőjébe, akik nagy ívben tesznek a pártpolitikára és az EP-választásokra, viszont többet szeretnének tudni a Sennheiser Momentum True Wireless headsetről.

  Egy ideig ezt a fülhallgatós kombinációt is megtaláltuk a Google Trends oldalán, de a Sennheiserrel folytatott versenyből úgy látszik a párt került ki győztesen. Most ugyanis a kapcsolódó keresések közt már csak a "NER", a "noligarcha", az "oligarcha app", "Guy Verhofstadt" és a "kire szavaznak az ep választásokon" látható. 

 • Nehéz elképzelni, hogy ilyen létezik, de egy Nate Roman nevű massachusettsi fickóval mégis megtörtént a múlt héten, és azóta sem tudja, hogy mégis mi a fene történt.

  A betörésre a 44 éves Roman ötéves fia hívta fel a figyelmet, akinek először tűnt fel, hogy nyitva van a hátsó ajtó. A férfi elmondta, hogy elég hátborzongató érzés volt a felismerés, hogy valaki járt a házában, de az még inkább megdöbbentette, hogy bent kiderült, 

  semmi nem tűnt el, helyette viszont minden ki lett takarítva.

  Mint mondta, érezni lehetett a takarítószerek szagát, és hát látható is volt az eredmény, a rejtélyes betörő a konyhát leszámítva minden helyiséget alaposan kipucolt.

  RÓZSA.PNG
  Fotó: YouTube / CBS Boston

  Roman arra gyanakszik, hogy egy profi takarítócég lehet a ludas, akik elnézték a címet, már csak azért is, mert a takarítást a fent látható, vécépapírból hajtogatott rózsával koronázták meg. Ez utóbbiról egyébként a férfi azt mondta, fantasztikus minőségű darab.

  (via)