Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Győri Rendőrkapitányság járőrei egy parkoló személyautó motorteréből érkező nyávogásra figyeltek fel az M1-es autópálya mentén fekvő Arrabona pihenőhely ellenőrzése közben. 

  Szandra és a cica
  Fotó: police.hu

  Gyanították, hogy egy macska bújhat meg az autóban, így a megyei ügyeletesen keresztül felvették a kapcsolatot az autó tulajdonosával. A motorháztető felnyitása után ez be is bizonyosodott, így a járőrök kiszabadították a kiscicát a tűzforró motortérből, megitatták és a Győri Állatmenhelyre vitték.

  (Police.hu)

 • Kutatók szerint a kutyák az evolúció során olyan arcizmot növesztettek a szemük körül, amelynek köszönhetően sokkal kifejezőbben tudnak nézni az emberre, írja a BBC. Ez az izom segít abban a kutyáknak, hogy „csecsemőszerűen” nézzenek az emberre, amelytől gondoskodó reakciót várnak.

  A Portsmouth Egyetemen végzett kutatás szerint ez a fajta nézés segítette a háziasított állatokat abban, hogy mélyebb kapcsolatuk legyen az emberrel.

  Ennek kis arcizomnak köszönhetően tudnak „kifejező szemöldököt” mutatni, amellyel az emberszerű kommunikáció illúzióját keltik az emberekben, és ennek köszönhetően az emberekben felkeltik az erős vágyat, hogy foglalkozzanak, figyeljenek a kutyára. Az izomnak köszönhetően a kutyák szeme sokkal nagyobbnak, emberibbnek tűnik, és hasonlóan néz ki, mint amikor az emberek szomorúak.

  A kutatás végző tudósok azt is állítják, hogy a belső szemöldököt mozgató izom azután alakult ki, hogy háziasítani kezdték az emberek a farkasokat, ahonnan a kutyák származnak, és több ezer év együttélésnek köszönhetően alakulhatott ki ez a plusz arcizom.

  Egy másik kutatás korábban azt is megállapította, hogy a kutyák főleg akkor néznek „kiskutya szemmel”, ha egy ember éppen rájuk figyel, ezzel pedig azt feltételezik, hogy ez a viselkedés direkt az emberekkel való kapcsolat miatt alakult ki az idők során.

 • Nemrég az E3-on bemutatták a Star Wars Jedi: Fallen Order c. játékot, ami után Csillagok háborúja-rajongók milliói tették fel a legfontosabb kérdést:

  Lehet majd lézerkarddal testrészeket levágni?

  A kérdés teljesen jogos, a Star Wars világában a lézerkarddal (ami valahol fényszablya, de kit érdekel) való végtangcsonkításnak elég szép hagyománya van, ezért mindenki arra kíváncsi, hogy az idén novemberben megjelenő játékban a készítők tartják-e magukat a tradícióhoz. A Rock, Paper, Shotgun szerint a válasz erre az, hogy

  nem.

  Mint kiderül, a Star Wars-licenc tulajdonosai kifejezetten kérték, hogy ne lehessen végtagokat levagdosni a játékban, bármennyire is szórakoztatónak tűnik ez a gondolat. Ami érdekes, hogy a döntést még lehetne azzal magyarázni, hogy nem korhatárosra szeretnék a játékot a készítők, de arra semmi magyarázat, hogy például robotokat miért nem fogunk tudni darabokra aprítani a fegyverünkkel.

 • Yves Rossy egykori svájci vadászpilóta Jetman néven lett világhírű. Ő fejlesztette ki azt a szettet (jetpack), amivel az ember tulajdonképpen sugárhajtású repülőgéppé alakíthatja magát, és ő annyira őrült bátor, hogy szeret is így röpködni a levegőben. Rossy és egy haverja pár éve szerepelt az egyik nagy légitársaság reklámjában, így, gondolom, telik neki parizerre, karbonszálas erősítésű szárnyakra és négy gázturbinás sugárhajtóműre, amikkel most a Dolomitokban hasított óránként 300 kilométer per órás sebességgel. Neki is biztos jó volt, nekünk is jó nézni, szóval mindenki nyer ezen. 

  2019-06-18 13 43 07-Index - Mindeközben - Ez az ember sugárhajtó
  Fotó: No Comment TV / youtube