Emília
13 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • rickandmorty ep310 001 Shrinking In Brazil

  Az iszonyatosan népszerű Rick & Morty negyedik évada hamarosan megjelenik, most pedig a két készítő, Dan Harmon és Justin Roiland adott interjút az EW-nek. Ebből kiderül többek között, hogy

  • a legutóbbi évadhoz hasonlóan ismét 10 új rész lesz,
  • és már dolgoznak az ötödik évadon, hogy hamarabb meg tudjon jelenni, mint a negyedik,
  • illetve azt is elmondták, hogy valószínűleg a 3. és 4. évad között eltelt időnél hosszabb már nem lesz két évad között.

  A harmadik évad ugyanis már két és fél éve megjelent, de Roiland és főleg Harmon olyan felkapott figurák lettek, hogy kicsit lassabban ment az új részek elkészítése.

  Az interjúban azt mondják, hogy a szerződésük szerint, ha elég gyorsan készülnek az új részek, akkor az Adult Swim örömmel fogad 10-nél több részt is évadonként. Azt is elárulták, hogy az új részekben olyan vendégszínészek adják majd a hangjukat egy-egy karakternek, mint Taika Waititi, Paul Giamatti, Sam Neill és Kathleen Turner.

  A sorozat új évada az ígéretek szerint novemberben jelenik meg.

 • Mintegy ötven rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin (Globicephala macrorhynchus) vetődött partra kedden az amerikai Georgia államban lévő St. Simons-szigethez közeli partszakaszon. Kilenc állatot a hullámverés partra mosott, közülük hatot sikerült a strandolóknak és az életmentőknek visszatolni a mélyebb vizekbe, három delfin viszont elpusztult.

  Az állatok mentéséről készített videók bejárták a világot. A felvételeken látható, amint a térdig érő vízben fényes, fekete delfinek csapdosnak úszóikkal, eközben emberek egy kis csoportja próbálja visszatolni őket a mély vízbe.

  A hatóságok helikopteren ellenőrizték a sziget partvidékének strandjait és lápos területeit, de nem láttak több partra vetődött delfint.

  Tavaly Új-Zélandon több mint 100 gömbölyűfejű delfin pusztult el egy hasonló, tömeges partra vetődés során. Ismeretes róluk, hogy rajban vonulnak egy vezetőt követve és gyakran veszik körbe sérült vagy megzavarodott társukat. Lehetséges, hogy ez okozza gyakori partra vetődésüket, de közrejátszhatnak egyebek között tájékozódási problémák, betegség, az árapály, a hullámok, a ragadozók előli menekülés vagy különböző szélsőséges időjárási tényezők is.

  (MTI)

 • Több önkéntes napokon át tartó kemény munkájának köszönhetően eltüntették a pöcsrajzokat az izlandi Hafnarfjörður település melletti Helgafell nevű hegyről, írja az Iceland Monitor. Péniszeket, neveket és kezdőbetűket kellett drótkefével lesikálni a hegy oldaláról, és ugyan a rendőrség már tud az ügyről, egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy kik voltak a vandálok.

  A portál azt írja, hogy ha nem cselekedtek volna az önkéntesek, akkor évtizedekbe telt volna, amíg az időjárás és a szél eltünteti a júniusi bűncselekmény nyomait. A hegyoldalba valószínűleg kövekkel és késekkel rajzolták bele az ábrákat.

  Összesen 22, mindenféle országból érkező önkéntes tüntette el a javarészt izlandi neveket a hegyoldalról, amelyeket egy centiméter mélyen véstek a hegyoldalba. Volt köztük olyan is, amit húsz éve firkálhattak fel.

  A látványos hegyoldali pöcsrajzokért kattintson ide.

 • Jerry Foxhoven
  Jerry Foxhoven

  Jerry Foxhoven élete nem tűnhet túl izgalmasnak, a 66 éves férfi Iowa állam Szociális és Egészségügyi Osztályát vezette, amíg nemrég le nem váltották. Azonban a menesztés oka annál meglepőbb:

  Foxhoven 2017-es hivatalba lépése óta megállás nélkül zaklatta a kollégáit a rapper Tupac zenéjét dicsőítő e-mailekkel. 

  Az idősödő közszolga 350 oldalnyi rajongó hangvételű üzenetet írt munkatársainak, amiben a rappert és munkásságát éltette. Az ünnep- és jeles napok alkalmával is Tupac-tematikájú üdvözlőlapokat osztott ki. 

  A saját születésnapján például Tupacet ábrázoló és "thug life" feliratú sütiket vett, valamint gyakran idézte a rapper szövegeit, amik állítása szerint motivációt nyújtották számára a szociális ügyek intézésében.

  Azonban Tupac hozta el Foxhoven karrierjének végét is, miután legutóbb elküldött 4 000 kormányzati alkalmazottnak egy Tupaces e-mailt a rapper születésnapján, bejelentették:menni kell.

  Érdekes módon az emberek a hivatalban nem haragudtak a különc főnökre, legalábbis egy hivatalos panasz sem érkezett Foxhoven ellen. A szociális és egészségügyi osztály indoklása szerint számos faktor közrejátszott Foxhoven leváltásában, és Iowa kormányzója más jövőt képzel el a hivatalnak.

  Azonban ebben a jövőben Tupacnek már nem lesz hely. :(

    (Consequence of Sound)

  D nWMH-X4AA8Q3M
  Fotó: twitter