Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 97099848 895033090921628 6979846658397310437 n


  Brazíliában is rengeteg, ún. „love hotel” található a nagyvárosok peremkerületeiben, a bekötő autópályák mellett, ahol néhány órára is ki lehet venni egy szobát, és ahol a meglehetősen csapodár brazilok (a 2010-es évek felmérései szerint mindkét nemben 50 százalék felett van a házasságtörők aránya) nyugodt körülmények között léphetnek félre. A kínálatban ugyanúgy megtalálhatók az ágy-asztal-tévé funkcionalitására szorítkozó motelek (a brazíliai portugál dialektusban a „motel” kifejezést kizárólag erre az intézményre használják), és az egészen extrém dizájn- és egyéb igényeket kiszolgáló luxuslakosztályok is.

  Az ország északkeleti részén található Teresina városában található Pousada Gurupi például az extremitásra hajt. Ugyanis a motel egyik lakosztályában konkrétan egy MMA-oktagonban, azaz a nyolcszögletű, ráccsal lekerített küzdőtéren lehet hemperegni, de a házigazdák egy pár zsákolókesztyűt és egy pofozóbábut is bekészítettek azok számára, akik ráuntak a klasszikus földharcpozíciókra.

  (via BloodyElbow)

 • Szigorú biztonsági előírások mellett ugyan, de számos vidámpark újra megnyílt Japánban. A New York Daily News összefoglalója szerint mostantól tilos kiabálni vagy sikítozni hullámvasutazás közben.

  Szintén tilos pacsizni a vidámparkokban sétáló, táncoló szuperhősökkel és állatfigurákkal. De az elvarázsolt kastély sem lesz már ugyanolyan, mint a vírus előtt, ugyanis az itteni szellemeknek is előírták, hogy csak biztonságos távolságból ijeszthetnek meg bárkit. Ezenkívül mindenki csak azután léphet be a parkba, hogy ellenőrizték, nincs-e láza, továbbá minden belső látványosságnál nyitva tartják majd az ablakokat, hogy folyamatos legyen a szellőztetés. Természetesen a maszkviselés is kötelező.

  Azt egyébként a biztonsági előírások összeállítói is elismerik, hogy ezek az óvintézkedések sem tudják teljesen megakadályozni a vírus terjedését, de a kockázatot mindenképpen csökkentik.

  Mondjuk még nem lehet teljes a japánok öröme, ugyanis a leghíresebb vidámparkok, a Tokyo Disneyland és az Universal Studios Japan egyelőre zárva tartanak, és nem is jelentették be az újranyitás dátumát.

  Japánban egészen hatékonyan sikerült legyőzni a járványt, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

 • CoEra83XgAEo-X2

  Mi is megírtuk, hogy a rajongók nyomására végül bemutatják Az Igazság Ligája című DC-képregényfilm rendezői változatát, mivel a filmet családi tragédia miatt nem a rendező, Zack Snyder fejezte be. Az viszont eddig nem igazán került szóba, hogy a stúdió döntésének mekkora költségei lesznek; nyilván sokan gondolták, hogy ilyenkor maximum egy vágó napi nyolc órányi munkáját kell megfizetni, és jónapot.

  Hát nem.

  A rendezői változat elkészítése többe fog kerülni, mint 10 milliárd forint,

  azaz 30 millió dollár. Igen, ennyiből több független filmet is el lehet készíteni, de stúdiófilmből is készült már nem egy ennyiért. Ráadásul nem arról van szó, hogy 30 millió dollárba fog kerülni, hanem arról, hogy 

  többe fog kerülni, mint 30 millió dollár.

  Erről a Warner igazgatója, Bob Greenblatt beszélt egy interjúban, amikor a pletykákban felmerült 20-30 millió dolláros költségekre reagáltatták:

  Korántsem arról van szó, hogy kinyitjuk a széfet, és ott van benne a Snyder-változat. Nem: ilyesmi nem létezik. Ezt Zack hozza létre, ami nagyon összetett dolog, és olyasmiket feltételez, mint vadonatúj trükkfelvételek elkészítése. Ez a film radikális újragondolása lesz, ami nagyon komplikált és iszonyatosan drága dolog. Csak szeretnénk, hogy ne legyen több 30 milliónál. Hatalmas és nagyon összetett feladatról van szó.

  Csak emlékeztetőül: egy olyan film online újrabemutatására költik el egy vadonatúj film árát, ami nagyjából mindenki szerint borzalmas volt, és a kritikusok átlagosan 40%-osra értékelték.

 • 1858 négyzetméteres festményt készít New Yorkban Jorge Rodriguez-Gerada, kubai-amerikai művész. Az alkotás az új típusú koronavírus áldozatainak és az egészségügyi dolgozóknak állít emléket. A művész az ArtNetnek azt nyilatkozta, hogy egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol gyászolni lehet. A festmény arra is felhívja a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban a fekete és a latino közösségeket érintette leginkább a koronavírus-járvány, ráadásul ennek a közösségnek a tagjai közül rengetegen dolgoznak az egészségügyben. 

  A portrét Dr. Ydelfonso Decoo, egy bevándorló orvos ihlette, aki koronavírusos betegeket ápolt, majd belehalt a vírus álat okozott betegségbe. Rodriguez-Gerada szerint Decoo egy igazi hős volt, mert már közel járt a nyugdíjazáshoz, ennek ellenére folytatta a munkáját és igyekezett minél több betegen segíteni.