Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Júliustól lép életbe Bécsben az az új szabályozás, ami minden új kutyatartót egy négyórás, a felelős állattartás szabályairól szóló tanfolyam elvégzésére kötelezne. Az új tulajdonost majdnem teljesen újként kell érteni, vagyis azokra, akik korábban nem tartottak legalább két évig kutyát.

  Stájerországban és Felső-Ausztriában egyébként már eddig is volt érvényben hasonló intézkedés, írja a 444.

  A bécsi tanfolyam egyébként 40 euróba kerül.

 • Az MMA mindig is arról szólt, hogy a küzdelmekben megpróbálnak minél közelebb kerülni a „mindent lehet” valóságához. Ezért nem csoda, hogy miközben a ketrecbe kapaszkodástól a tarkó támadásáig egy sor szabályt hoztak a sportszerűség és a versenyzők épsége érdekében, sok ezer meccs után is lehet találkozni a szabályok kreatív értelmezésével. De nem is akarok kertelni, hogy miről van szó:

  Az ánuszba nyomott nagylábujjról.

  Igen, a világ második legnagyobb MMA-szervezete, a Bellator hétvégi, londoni gálájának egyik könnyűsúlyú meccsén Jorge Kanella úgy gondolta, hogyazzal bontja meg a hátán heverő Alfie Davis védekező pozícióját, hogy a lábujjával kicsit megbirizgálja az ánuszát.

  Azonban a bíró Kevin MacDonald azonnal levont tőle egy pontot (ami a 10-es alapú rendszerben komoly hátrányba hozza a bunyóst), mivel az MMA mára többé-kevésbé egységes szabályrendszere szerint a fenékizmok támadása – magyarul a medvepuszi - megengedett, de az ánuszé nem.

  Egyébként a fenékbe markolás bevett piszkos trükknek számít a birkózásban; ahogy ebben a klasszikussá vált videóban elhanzik a klasszikussá vált

  Nincs az a férfi, akit ne lehetne irányítani a segglyukánál fogva.

  seggberugas
  Fotó: BellatorMMA / Twitter

  (Deadspin)

 • Múlt csütörtökön európai uniós országok megállapodhattak volna arról, hogy 2050-re csak annyi szén-dioxidot bocsátanak ki, amennyit ki tudnak egyenlíteni. Az Európai Tanács viszont Lengyelország (és Magyarország) szavazatai miatt nem tudott megállapodni a kérdésben.

  Részben ez a döntés vezetett oda, hogy egy 13 éves lengyel lány, Inga Zasowska úgy döntsön demonstrálni kezd a lengyel parlamentél, hátha a politikusok végre komolyabban a klímaváltozás problémáját. 

  "Féltem a jövőm. Hiába figyelmeztetnek minket a tudósok, a politikusok nem veszik komolyan őket. Nem gondolnak a fiatal generáció jövőjére."

  - nyilatkozta a lány, aki elhatározta, hogy júliusban minden pénteken a parlamentnél fog tüntetni és bízik benne, hogy többen csatlakoznak majd hozzá. Története eljutott a Nobel-békedíjra jelölt Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivistához is, aki Twitterén osztotta meg Inga Zasowska történetét, és kérte követőit arra, hogy támogassák a lengyel lányt.

  D92KS5sWkAEUzMg
  Fotó: Twitter

  A lengyel miniszterelnök is reagált Zasowska akciójára és azt mondta, hogy ugyanazon az oldalon állnak mindketten és arra hivatkozott, hogy ő csak azt szeretné elérni, hogy Zasowska generációjának ne kelljen elköltöznie az országból ahhoz, hogy munkát találjon. Zasowska viszont úgy gondolja, hogy a miniszterelnök vagy nem rendelkezik megfelelő tudással a klímaváltozásról, vagy a jóakarat hiányzik belőle.

 • Az Index fotósa, Huszti István a rakparton indította a napot, ahol a Dunára hatalmas árnyékot vetett a Parlament. A folyón pedig már ekkor hatalmas a nyüzsgés.