Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1938-ban Franciaországban rendezték a harmadik futball-világbajnokságot, amin a magyar válogatott három meccset nyerve a döntőig menetelt. Akkoriban még a teljes tornát egyenes kieséses rendszerben bonyolították le, 16 indulóval.

  Magyarország Holland India 6-0-s legyőzésével kezdett, majd Svájcot ejtették ki 2-0-ra, az elődöntőben pedig a svédeket lépték le 5-1-re. A döntőben a címvédő Olaszország jött, 4-2-re bizonyultak jobbnak a június 19-i mérkőzésen.

 • Szombaton, június 22-én Múzeumok Éjszakája. Volt, jelenlegi, jövőbeli ELTE-seknek remek program lehet az Egyetemi Könyvtár és Levéltár közösségi emlékgyűjtése, amellyel az egyetemtörténeti fényképgyűjteményt akarják gyarapítani.

  Ha szívesen megosztaná másokkal is az ELTE-vel kapcsolatos, fényképen megörökített emlékeit és élményeit, vagy csak beszélgetne ezekről egy jót, várják önt szombaton 18.30 és 20 óra között a Ferenciek terén, az Egyetemi Könyvtár épületében.

  A gyűjtés kiterjed a papíralapú és a digitális fényképekre is. Papírképek esetében a behozott képeket digitalizálják, és a tulajdonos dönt arról, hogy a „felhőben” tartja meg az emlékeit, és az eredeti képet átadja megőrzésre a levéltárnak, vagy csak a másolatot adja át kutatáshoz és közzétételhez.

  Ugyanitt 15 órától kalligráfia-workshop és könyvkötő műhely, később könyvtárvezetés, koncert és kiállításmegnyitó Péterfy Gergellyel. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár részletes programját itt találja. Az országszerte megrendezett Múzeumok Éjszakája összes programját pedig itt.

 • A profi észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) fiókligájában, a Memphis Redbirds egyik meccsén vette észre a kamera azt a szurkolót, aki a lelátókon eddig szokatlan nasival kényeztette magát, ugyanis

  egy elég nagy kanállal, bödönből ette a majonézt a meccs közben.

  vyxmbataqdlxtpwxkfaq

  A felfedezés után a csapat Twitter-fiókja a meccs mellett a fickó és az extra adag majonéz küzdelmét is elkezdte közvetíteni szombaton, a végeredményt viszont sajnos nem örökítették meg, így nem derült ki, hogy sikerült-e lenyomni a meccs alatt a vödörnyi adagot.

  via MLB Cut4

 • A világ egyik vezető hírügynökségének keddi híre szerint az alabamai Limestone megyei seriff hivatala körözést adott ki a 35 éves Mickey Paulk ellen. A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi egy "harci mókus"-t tartott a lakásán, talán házőrzőként.

  A ketrecben tartott állatot a férfi a metamfetamin nevű népszerű diszkódroggal etette, hogy agresszivitását növelje.

  Paulk ellen több bűncselekmény miatt emeltek vádat, így természetesen kábítószer birtoklásáért is, ráadásul Alabamában már önmagában mókust tartani is tilos.

  Az állatot a rendőrök a természetvédelmi hivatal tanácsára szabadon engedték, noha nem tudtak rajta drogtesztet végezni, mert nem találtak hozzá biztonságos módot.