Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vannak sportok, amiket szívesen néz az ember, de nem próbálná ki őket. Na ilyen a jégalatti hoki is, aminek már csak a látványától légszomjam lett. A jégalatti hokit német és osztrák szabadmerülő búvárok kezdték el (akik palack nélkül merülnek, csak a tüdejüket használva) még 2005-ben, miközben azon gondolkoztak, hogy ha már ennyire szeretnek lemerülni a jeges vízbe (??), és a jég alatt úszkálni (???), akkor már lehetne ott valamit csinálni.

  Adta magát az ötlet, hogy lehetne hokizni, csak nem a jégpáncél tetején, hanem az alján, egy levegővel töltött koronggal. Egyszerűnek hangzik, de van pár nehézség azért:

  • le kell merülni a jeges vízbe,
  • egy hokiütővel,
  • majd fejjel lefelé úszkálni,
  • eljuttatni a másik kapujába a korongot,
  • majd visszaúszni a lékhez.

  Egy meccs három tízperces harmadból áll, a csapattagok (akik ketten vannak) váltják egymást a jég alatt (hogy ne fulladjanak meg). Eddig a legnagyobb esemény a világbajnokság volt, ahol nyolc nemzet képviselte magát. (BBC)

  Forrás: Christian Redl / BBC
  Forrás: Christian Redl / BBC
 • Hosszú évek kínkeserves próbálkozásai után a Toronto Raptorsnak most tényleg komoly esélye van arra, hogy bejusson az idei NBA-döntőbe. Ezt leginkább annak a Kawhi Leonardnek köszönhetik, aki tavaly nyáron jött a csapathoz nagy duzzogások közepette, miután San Antonióból nem a trópusi Kanadába akart igazolni.

  A kezdeti nehézségek óta Leonard egyértelműen a Raptors legjobbja lett, azonban bárhogyan is szerepel a csapat idén, a sztárjátékosuknak nyáron lejár a szerződése, és bárhova eligazolhat.

  A Raptors szurkolói azonban nagyon szeretnék, ha Leonard maradna, ezért Ka'wine & Dine néven akciót hirdettek, amelynek keretében minden torontói étterem, ahol szerepel a kezdeményezés matricája, Leonard ingyen étkezhet.