Eszter, Eliza
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Yahoo!News híre szerint Észak-Kínában egy férfi 66 zsák apróval állított be egy autókereskedésbe, hogy megvásárolja a kinézett járművet. Az alkalmazottak majd' három napig számolgatták a pénzt, ami végül csak a forintra átszámolva 5,5 milliós ár kétharmadára volt elég.

  A maradék másfél milliót kártyával egyenlítette ki a vevő, aki azt nyilatkozta, hogy a hosszú éveken át felgyűlt apróit szerette volna egyben elkölteni, és ez volt a legjobb ötlete.

 • Erről egy egészen letaglózó hosszúságú képriportban számolt be szerdán az uh.ro amiben olyan kőkemény mondatok voltak, hogy

  a fesztiválozók letarolták és letaposták a nárciszmezőt, egy természeti katasztrófát hagytak maguk után

  meg hogy

  ami itt történt, az mészárlás.

  Nárciszmező szüret után
  Nárciszmező szüret után
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro

  A fenti képet elnézve mondjuk meg kell hagyni, hogy tényleg apokaliptikus állapotokat hagytak hátra az amúgy védett nárciszt őrjöngve tépkedő emberek a fesztiválon, aminek a nevéből ítélve amúgy pont a szép nárciszmezőben való gyönyörködés lenne a lényege, de hát igazából ki tudja már ebben a mai, kegyetlen világban.

  Amikor még fehér volt az elkerített terület
  Amikor még fehér volt az elkerített terület
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro

  Nekem rögtön Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker párbaja jutott eszembe a Star Wars III-ból, ahol Obi-Wan azt mondja a tanítványának, hogy éppen azzá vált, aminek az elpusztítására felesküdött. Ez az analógia a fejemben egyébként sokkal jobban hangzott, mert valószínűleg senki sem vált nárcisszá a mező növénypopulációjának szisztematikus kiirtása során, de a lényeg az, hogy a róla elnevezett fesztiválon pusztították a virágot az emberek, na.

  Ez az egész egyébként madártávlatból így nézett ki: 

  A szüretelés felülről nézve
  A szüretelés felülről nézve
  Fotó: Egyed Ufó Zoltán / uh.ro
 • Nem mindennapi edzésről készített képet az egyik hírügynökség. Ezen a nicaraguai válogatott tagjai tartják felkészülő edzésüket a június 8-i, Argentína elleni barátságos meccs előtt. A közép-amerikai ország legjobb futballistái sok jóra nem számíthatnak Lionel Messiék ellen, így aztán próbálnak úgy készülni, hogy kondicionális problémáik ne legyenek majd két és fél hét múlva. Argentína ezzel az egyetlen meccsel készül a június 14-én kezdődő Copa Américára.