Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Helyi lakosok kimentek hétfőn megnézni, ahogy a Jenyiszej folyó feltöri a jégpáncélját Dudinka kikötőnél. Az orosz minisztérium szerint ez az első fázisa az olvadásnak, egy héten belül teljesen eltűnik majd a jégtorlasz a folyóról. 

  A Jenyiszej folyó vízhozamát tekintve a legnagyobb, vízgyűjtő terület szerint pedig a második az Ob után. A hatalmas jégtorlaszoknak köszönhetően gyakran okoznak jelentős vízszintemelkedést és áradást. A folyó teljes hossza 5940 kilométer a Szelenga folyótól számítva.

  siberiantimes-youtube
  Fotó: The Siberian Times / youtube

  Forrás: The Siberian Times

 • Évente megrendezik a belgiumi Oostendében az ún. homokszobor-fesztivált. Idén negyven művész vett rajta részt, és a monumentális épületektől kezdve egészen a művészi domborművekig készültek alkotások. 

  Összesen 150 műalkotást lehet megtekinteni ezen a múló kiállításon, ahol speciális 240 kamionnyi homokot használtak. Az egész kiállítás elkészítése egy hónapot vett igénybe. Ha pedig szeptember 9-ig ellátogatna körülbelül 1 órát kell rászánnia, hogy megtekintse az összes homokszobrot.

 • A mindenkori amerikai elnök hivatali jófejségből vendégül szokta látni a legnagyobb amerikai bajnokságok győzteseit, legyen szó NFL-ről, egyetemi amerikaifutballról, NASCAR-ról, vagy mondjuk női egyetemi vízilabdáról. Csakhogy idén kanadai csapat lett az NBA bajnoka, úgyhogy joggal adódik a kérdés, Donald Trumphoz mennek-e a Fehér Házba, vagy mondjuk Justin Trudeau-t látogatják majd meg Ottawában?

  Utoljára 1993-ban volt kanadai bajnok a négy nagy csapatsportban Amerikában, akkor a Montreal Canadiens volt a legjobb az NHL-ben, de 2017-ben is kanadai nyert például az MLS kupájában, de sem a Toronto FC, sem a Canadiens nem ment el a Fehér Házba, emlékeztet a Sports Illustrated.

  A Toronto Blue Jays baseballcsapat viszont elment George Bushhoz 1992-ben, amikor baseballbajnokok lettek, szóval mindenre van példa.

  Trump egyelőre nem hívta meg a Raptorst, és az sem biztos, hogy a torontói csapat elfogadná a meghívást, tavaly például a Warriors visszautasította Trump invitációját, szóval a válaszra egy ideig még várni kell.

  33tajc
 • Tavasszal egy 80 éves vilmányi néni a Facebookon kért segítséget, mert egyedül neveli 17 és 10 éves unokáit egy olyan házban, ami nagyon rossz állapotban van. Az elmúlt pár hónapban nagyon sokan siettek a család segítségére. Van, akitől pénzt, bútorokat, ruhákat kaptak, egy fiatalokból álló csapat pedig elvitte őket a Balatonra, ahol a nagymama eddig még sohasem járt. Ráadásul amíg nyaraltak, addig segítőik felújították az otthonukat.