Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy belga juhászkutya – úgy tűnik, egy malinois – lopta el a show-t a MOL Fehérvár FC Gárdonyi VSC ellen vívott Magyar Kupa-találkozón, ugyanis a meccs kellős közepén berohant a pályára, és kicselezte az őt megállítani próbáló játékosokat. Aztán kackiás léptekkel távozott a színről a győztes alakítással.

 • Vasárnap reggeli biciklizgetés közben Las Vegas városában az 55 éves Michelle Weissmant egy elhaladó furgonból olyan erővel lökték a földre, hogy sérüléseibe másnap belehalt. Az őt meglökő húszéves Giovanni Barajast gyorsabban elérte a halál, a lökés lendületétől ugyanis kizuhant a kocsiból, és közel 50 métert csúszott az aszfalton, mielőtt egy lámpaoszlopnak csapódva szörnyethalt.

  A helyi rendőrség gyilkossági ügyosztályának a hadnagya teljesen értelmetlennek nyilvánította az esetet:

  Semmilyen más okot nem tudok elképzelni arra hogy mért történt, mint a totális hülyeséget.

  A furgon vezetőjét, Rodrigo Cruzt másnap letartóztatták, a gyilkosság és cserbenhagyás mellett azzal is vádolják, hogy megszegte egy 2016-os rablás miatt kapott feltételes szabadlábra helyezésének feltételeit. A férfi tagadta, hogy szándékosan vezette volna közel a kocsit a biciklistához. Állítása szerint azért nem állt meg a tragédia után, mert megijedt büntetett előélete miatt, és mert nem gondolta, hogy a társának baja esett. mindig hülye dolgokat csinált – mondta a rendőröknek a barátjáról. 

 • Napjaink labdabirtoklásra épülő futballjában egyre népszerűbbek a kis szögletek, amikor a sarokrúgást elvégző játékos nem íveli középre a labdát, hanem legurítja egy társának. Ezzel próbálkozott Leonardo Roque Gil, a Vasco da Gama labdarúgója a Caracas elleni Copa Sudamericana-mérkőzésen, amelyet a brazil csapat 1–0-ra megnyert egyébként.

  A Vasco da Gama támadója, Ribamar
  A Vasco da Gama támadója, Ribamar
  Fotó: Ricardo Moraes / AFP

  A figura jól megtervezett volt, a kivitelezésbe azonban hiba csúszott...

  Borzalmas szöglet Brazíliából
 • A Mohamed prófétáról készült karikatúrák miatt 2015-ben terrortámadás célpontjává vált Charlie Hebdo szatirikus lap ezúttal a kritikát amúgy sem tűrő Recep Tayyip Erdogan török elnöknek ment neki. 

  Vélhetően annak apropóján jelent meg a karikatúra, hogy a török államfő elmeorvosi vizsgálatot javasolt Emmanuel Macron francia elnöknek, hozzátéve, hogy Európának az iszlamofóbia lesz a veszte, ahol a fasizmus új szintre lépett Macron kijelentésével.

  Ennek előzménye, hogy a középiskolai tanár, Samuel Paty brutális meggyilkolását követően a francia elnök bejelentette, megvédi Franciaország szekuláris értékrendjét a radikális iszlámmal szemben. Macron korábban azt mondta, hogy az iszlám világszerte válságba került, Paty-t világos nappal lefejezték, ami után bezártakegy szélsőséges eszméket terjesztő egy párizsi mecsetet. A 47 éves tanárt azért gyilkolta meg október 16-án Párizs közelében egy 18 éves csecsen iszlamista, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. 

  ElaVH2hWkAMTcdW
  Fotó: Frenchie4P / Twitter