Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Összesen 633 búvár legalább közel 740 kg szemetet gyűjtött össze a floridai Deerfield Beach partjainál, írja a CNN. A búvárok a 740 kg szemét mellett közel 30 kg horgász damilt is összeszedtek a tengerfenékről.

  Ezzel a búvárok megdöntötték a 2015-ös Guinness-rekordot, amikor is 613 búvár merült le a Vörös-tengerbe szemetet szedni.

 • Kisorsolták a BL-selejtezőkörök párosításait, a Fradi a bolgár Ludogorecet kapta, ami 2012 óta nyolcszor nyerte meg a bolgár bajnokságot. Tavaly a Vidi futott vele össze a második selejtezőkörben, akkor sikerült a magyar csapatnak a továbbjutás.

  Szavazzon itt lent, hogy idén összejön-e ez a Fradinak! Egyébként meg még több sportért kövesse az Index Sportot Facebookon!

 • A Győri Rendőrkapitányság járőrei egy parkoló személyautó motorteréből érkező nyávogásra figyeltek fel az M1-es autópálya mentén fekvő Arrabona pihenőhely ellenőrzése közben. 

  Szandra és a cica
  Fotó: police.hu

  Gyanították, hogy egy macska bújhat meg az autóban, így a megyei ügyeletesen keresztül felvették a kapcsolatot az autó tulajdonosával. A motorháztető felnyitása után ez be is bizonyosodott, így a járőrök kiszabadították a kiscicát a tűzforró motortérből, megitatták és a Győri Állatmenhelyre vitték.

  Érdekesség, hogy tegnap hasonló eset történt brooklynban is, bár ott a rendőröknek nehezebb dolguk volt, konkrétan öt órán át fáradoztak egy macska megmentésén.

  (Police.hu)

 • Kutatók szerint a kutyák az evolúció során olyan arcizmot növesztettek a szemük körül, amelynek köszönhetően sokkal kifejezőbben tudnak nézni az emberre, írja a BBC. Ez az izom segít abban a kutyáknak, hogy „csecsemőszerűen” nézzenek az emberre, amelytől gondoskodó reakciót várnak.

  A Portsmouth Egyetemen végzett kutatás szerint ez a fajta nézés segítette a háziasított állatokat abban, hogy mélyebb kapcsolatuk legyen az emberrel.

  Ennek kis arcizomnak köszönhetően tudnak „kifejező szemöldököt” mutatni, amellyel az emberszerű kommunikáció illúzióját keltik az emberekben, és ennek köszönhetően az emberekben felkeltik az erős vágyat, hogy foglalkozzanak, figyeljenek a kutyára. Az izomnak köszönhetően a kutyák szeme sokkal nagyobbnak, emberibbnek tűnik, és hasonlóan néz ki, mint amikor az emberek szomorúak.

  A kutatás végző tudósok azt is állítják, hogy a belső szemöldököt mozgató izom azután alakult ki, hogy háziasítani kezdték az emberek a farkasokat, ahonnan a kutyák származnak, és több ezer év együttélésnek köszönhetően alakulhatott ki ez a plusz arcizom.

  Egy másik kutatás korábban azt is megállapította, hogy a kutyák főleg akkor néznek „kiskutya szemmel”, ha egy ember éppen rájuk figyel, ezzel pedig azt feltételezik, hogy ez a viselkedés direkt az emberekkel való kapcsolat miatt alakult ki az idők során.