Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • uulhjmgw9ppnkl7oebns.gif

  A Washington Nationals dobójátékosa, Max Scherzer az amerikai baseball-liga, az MLB egyik legnagyobb és legjobban fizetett sztárja, 210 millió dolláros szerződése a 11. legnagyobb, 30 milliós átlaga pedig megosztva a 8. legjobb fizetés a ligában.

  Ez persze nem garancia arra, hogy a sztárgázsi mellett ne csináljon néha hülyeséget valaki. Mivel Scherzer csapata, a National League-ben szerepel, ahol a dobójátékosoknak is kell ütniük, elkerülhetetlen, hogy Scherzer időről időre az ütéseket gyakorolja. Itt épp az általában meglepetésre használt úgynevezett bunt ütést gyakorolta volna, csakhogy a labda az ütőjéről nem előre, hanem az orrára pattant, ami el is tört.

  Scherzernek szerdán kellett volna legközelebb játszania, ám az orrtörés miatt egy ideig most kimarad a buliból.

 • Egy rendőr akkor is rendőr, ha éppen sajtótájékoztatót tart. A nyomozó éppen az újságíróknak beszélt a kamerák előtt, mikor azt észlelte, hogy mögötte valakit üldöznek. Reflexből közbelépett, intézkedett, elfogta a férfit, aki egy tini lánynak mondott nem éppen illendő dolgokat, majd befejezte a sajtótájékoztatót. A zaklató, akit a tinilány apja véletlenül kergetett a sajtótájékoztató irányába, azt mondja, hogy a rendőrség undorító, korrupt, és a hozzá hasonlóan ártatlan embereket bántalmazza. 

 • 1938-ban Franciaországban rendezték a harmadik futball-világbajnokságot, amin a magyar válogatott három meccset nyerve a döntőig menetelt. Akkoriban még a teljes tornát egyenes kieséses rendszerben bonyolították le, 16 indulóval.

  Magyarország Holland India 6-0-s legyőzésével kezdett, majd Svájcot ejtették ki 2-0-ra, az elődöntőben pedig a svédeket lépték le 5-1-re. A döntőben a címvédő Olaszország jött, 4-2-re bizonyultak jobbnak a június 19-i mérkőzésen.

 • Szombaton, június 22-én Múzeumok Éjszakája. Volt, jelenlegi, jövőbeli ELTE-seknek remek program lehet az Egyetemi Könyvtár és Levéltár közösségi emlékgyűjtése, amellyel az egyetemtörténeti fényképgyűjteményt akarják gyarapítani.

  Ha szívesen megosztaná másokkal is az ELTE-vel kapcsolatos, fényképen megörökített emlékeit és élményeit, vagy csak beszélgetne ezekről egy jót, várják önt szombaton 18.30 és 20 óra között a Ferenciek terén, az Egyetemi Könyvtár épületében.

  A gyűjtés kiterjed a papíralapú és a digitális fényképekre is. Papírképek esetében a behozott képeket digitalizálják, és a tulajdonos dönt arról, hogy a „felhőben” tartja meg az emlékeit, és az eredeti képet átadja megőrzésre a levéltárnak, vagy csak a másolatot adja át kutatáshoz és közzétételhez.

  Ugyanitt 15 órától kalligráfia-workshop és könyvkötő műhely, később könyvtárvezetés, koncert és kiállításmegnyitó Péterfy Gergellyel. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár részletes programját itt találja. Az országszerte megrendezett Múzeumok Éjszakája összes programját pedig itt.