Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az, hogy Károly walesi herceg rendszeres vendég az erdélyi Zalánpatakon nem kifejezetten új hír, 2015-ben az Indexen is írtunk már erről. A Borsnak viszont most a településen sikerült megtalálnia Misi bácsit és Erzsi nénit, akik elmesélték, hogy korábban már vendégül látták a herceget az otthonukban.

  A herceget egy biztonsági csapat kíséri az útján és csak azután mehetett be a házba, hogy a szolgálat emberei mindent átnéztek a házban. Miután mindent rendben találtak, már előkerülhetett a pálinka. A cikkből kiderül még, hogy a herceg néhány szót megtanult magyarul, kedvence a sárgaborsó-krémleves és a székelykáposzta.

 • A hétvége óta a JCB munkagép-gyártóé a sebességi rekord a traktorok között: a sárga munkagépeiről ismert cég 166,7 km/h-ra pörgette fel az egyik átalakított Fastrac 8000-es gépét. A rekordert egy 7,2 literes, hathengeres dízelmotor hajtja, ami 1000 lóerőre képes – utóbbiban párja az F1-es motoroknak.

  A rekordkísérlet előtt azért könnyítettek a traktoron, és a Williams F1-csapat segítségével a traktor aerodinamikáján is javítottak.

  Az eddigi rekorder a Top Gear autósmagazin Track-tor gépéé volt, az 140 km/h-t tudott.

  via The Drive

 • "Mindig rettegek, amikor legelőször felveszem, hogy úristen, milyen lesz. Aztán behunyom a szemem, felrántom a cipzárt, és kifújhatom a levegőt: jó rám" – mondta egyszer a testhez simuló Fekete Özvegy-jelmezéről Scarlett Johansson, aki ezúttal Budapesten húzta magára kedvenc hősnője, Natasha Romanoff öltözékét.

  Scarlett Johansson budapesti tartózkodásáról a Marvel magyar rajongói blogja rántotta le a leplet, egy posztban több Twitteren közzétett képet és videót is összegyűjtöttek a Fekete Özvegy-film magyarországi forgatásról. A színésznő új mozija várhatóan előzményfilm lesz, de hogy Budapest saját magát vagy Moszkvát alakítja majd a filmben, egyelőre nem tudni.

  scar
  Fotó: twitter

  Johansson már korábban elmondta, hogy mennyire csodásnak tartja a Fekete Özvegy történetét, ezért egy róla szóló önálló filmben egyenesen Oroszországba repítené vissza a karaktert. Natasha Romanoff ugyanis orosz nemesi családban született, de mivel a szülei valószínűleg már gyerekkorában meghaltak, egy orosz katona nevelte fel. Később balett-táncos lett, meg egy szovjet tesztpilóta férje, aki szintén meghalt, így lett a nőből előbb özvegy, majd a KGB szuperkémképző programja révén valamivel később Fekete Özvegy.

 • Olvasónk küldött képet arról, hogy tegnap este fél 11 körül a Párkány utcai lakásuk ajtaja előtt megjelent egy kígyó, a hüllő kimentése több órát vett igénybe.

  Mentem ki cigizni, közben elkezdtek csengetni a szomszédok, meg akarták kérdezni, hogy a miénk-e, mert "nagyon be akart menni az ajtón"

  Mesélte el nekünk olvasónk a történetet, hozzátéve, hogy ajtónyitás közben véletlen majdnem rálépett az állatra.

  Ezt követően telefonáltak az állatmentőknek, ők azonban azt mondták, kígyókkal nem foglalkoznak, azt javasolták, hogy inkább a 112-t hívják fel az állat kimentésével kapcsolatban. Miután felhívták a segélyvonalat, a rendőrségtől jöttek ki hozzájuk, azonban a rendőrök sem tudtak mit kezdeni a kígyóval. Végül körülbelül egy órányi telefonálgatás után az állatkert munkatársai jöttek ki, ők dobozba rakták és elszállították az állatot.

  image.png
  Fotó: Olvasói fotó / Index

  A hüllő azóta az állatkertnél van, viszont a helyszínen nem tudták megmondani, pontosan milyen kígyó lehet. Ha valaki tudja az állat fajtáját, illetve azt, hogyan kerülhetett a XIII. kerületbe 12 lépcsőfok megmászása után, mindenképp írja meg nekünk, mi pedig megírjuk.