Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már most elő lehet rendelni Amerikában, a Hasbro gyártja, májusban fog megjelenni, lesz belőle olyan is, ami beszélni tud, az 25 dollárt fog kóstálni,aztán lesz egy nembeszélő, ami 20 dollárt, és lesznek picikék is egy válogatásban. Ismétlem, Amerikában. Minden további infó az io9-on megtalálható, de mivel egy részt sem láttam a Mandalorianból (és legálisan a kedves olvasó sem láthatott!), befejezem ezt a posztot, mielőtt valami hülyeséget írnék le.

 • Tavaly már írtam arról, hogy a bakonybéli bencés szerzetesek klasszikus, illetve jazz és rockzenékből álló playlistet is összeraktak az adventre. A kezdeményezésnek elég jó visszhangja volt, nem meglepő, hogy az idei adventre ismét összeállították kedvenc dalaik listáját. Klasszikus zenékből 23-at válogattak össze, Bach és Rimszkij-Korszakov is van a listán, amit itt hallgathat meg.

  Az igazi érdekességeket persze ismét a könnyűzenei lista kínálja. A Two Steps From Hell már csak a neve miatt is formabontó választásnak tűnik – Két lépésre a pokoltól –,  még ha az izgalmasnak tűnő elnevezés nem is takar túlzottan izgalmas vagy lázadó zenét. De felkerült a 23 dalból álló válogatásra az amerikai altermetál/nu metál banda, a Disturbed, a Pink Floyd és a kanadai posztgrunge/altermetál Three Days Grace is. Ha végighallhatná a listát, kattintson a képre, indul az adventi zenei őrület.

  TDG
 • Chow Hon Lam gyerekkönyv-illusztrátor és képregény-rajzoló közölt egy válogatást munkáiból a BoredPanda oldalon. "Fantáziálva rajzolom le az állatok mindennapi életét. Mindig is úgy véltem, hogy az állatoknak is van mindennapi életük, nekik is lehetnek hobbijaik, szeretőjik, de akár álmaik is" - írja a művész. Hogy pontosan hogy érti ezt, azt jól mutatja például ez az egyszemélyes polip-rockzenekar...,

  I-created-an-illustration-of-the-daily-life-of-cute-and-funny-an

  ...ez az űrhajós zsiráf...,

  006 Universe-Tour-5def340465b3e 880

  ...vagy éppen a dalmata, aki lerázza a pöttyeit.

  I-created-an-illustration-of-the-daily-life-of-cute-and-funny-an

  A teljes anyag a fenti linken megtekinthető, illetve akinek tetszik, ellátogathat további rajzokért Chow Instagram-oldalára is, ahol én kapásból találtam 4-5 olyan képet, amit simán hordanék pólón is.

 • Budapest Bikers Hand Out Sandwiches and Hope for Christmas azaz Budapesti bringások szendvicseket és reményt osztogatnak karácsonyra címmel jelent meg egy cikk a New York Timesban a Budapest Bike Maffiáról, azaz arról a civil kezdeményezésű szervezetről, ami a rászorulóknak oszt ételt.

  "Nemcsak jó adni, hanem ez a kötelezettségünk is. Pozítv élmény segíteni valakinek" – mondja a BBM-et alapító Havasi Zoltán a cikkben, ami bemutatja röviden a szervezet lényegét, és felvázolja a hajléktalanság helyzetét is, egész pontosan azt, hogy ez büntetendő Magyarországon.

  A cikket itt lehet elolvasni, ez pedig egy 2018-as cikkünk a Budapest Bike Maffiáról.