Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A napi teljesen értelmetlen találmány nevű fiktív rovatunkban ma a lenti biciklit ajánljuk, amit egy lelkes youtuber készített el, és azon túl, hogy iszonyú menőn néz ki, tényleg teljesen haszontalan eszközről van szó.

  A The Q nevű csatornán szokatlan formában állítottak emléket Theo Jansen holland mávész kinetikus szobrainak, egy biciklivel. Jansen olyan alkotásokat készít évtizedek óta műanyagcsövekből, amelyeket ha alaposan megfúj a szél, akkor életre kelnek, és elkezdenek járni.

  Egészen elképesztő formákat és méreteket tudnak ölteni a Strandbeestnek nevezett készségek.

  A The Q-n azt próbálták ki, hogy mi történik, ha egy Strandbeestet nem szél, hanem egy bicikli hajt meg. Ennek megfelelően egy  igen masszív járógép készült rengeteg fém felhasználásával. A komoly tervezés, precíz kivitelezés után pedig elkészült egy gép, ami pont olyan mint egy bicikli, csak sokkal körülményesebb használni. Mondjuk nem borul fel magától, ez a nagy előnye a hagyományos kerékpárhoz képest, minden más hátránynak tűnik a videó alapján.

 • Azt a nagyon vicces címet adták a Police-hu-n annak a hírnek, hogy gyöngybaglyot mentettek a rendőrök pénteken az M3-as autópályán, hogy

  A leállósávban vesztegelt.

  Ettől függetlenül persze, jófejek voltak a rendőrök, hogy felszedték a földről a törött szárnyú baglyot, és bevitték egy madárkórházba.

  20191213 091709 0
  Fotó: Police.hu

  A gyöngybagoly egyébként Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke példányonként 100 ezer forint. Ez a világ minden táján (kivéve az Antarktiszon) megtalálható bagolyfajta éjszaka aktív ragadó, és hihetetlen mennyiségű rágcsálót tud elpusztítani, sőt néha kisebb madarakat is, de néha ráfanyalódik a sünikre vagy a békákra is.

 • Az észak-karolinai Sanford közelében élő rászoruló gyerekeknek fél évszázada saját Mikulásuk van a most 80 éves Jim Annis személyében, aki évtizedek óta azon munkálkodik, hogy boldogabbá tegye a karácsonyt azoknak, akiknek talán a leginkább szükségük van rá.

  Annis az Üdvhadsereg, alapvetően élelmiszerekből és ruhaneműkből álló adománycsomagjaihoz gyárt fajátékokat, évente nagyjából 300 darab kisautót, dömpert, kiskocsit, húzogatós játékot farag ki.

  Évente nagyjából ezer dollárjába kerül a jótékonykodás, de azt mondja, nem számít, hogy ennyit költ másokra. A faanyagot a környékbeliek felajánlásaiból kapja, a festéket, a kerekeket és az egyéb kis alkatrészeket szokta megvenni. A háborús veterán Annis négy testvérrel nőtt fel, és az apja ugyan dolgozott, de sokszor nem volt pénze a családnak, így a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen a karácsony ajándék nélkül, ezért csinálja az egészet.

  „Sokan meg szokták kérdezni, hogy mennyit kapok ezért. Azt szoktam nekik mondani, hogy az én fizetségem a mosoly, amit a gyerekek arcán látok" - mondta könnyek között Jim Annis.

  (Bored Panda)

 • Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby's online árverésén, írja az MTI.

  Ez a rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege

  - mondta Gabriel Heaton, az aukciósház munkatársa.

  Előzetesen úgy becsülték, hogy az 1980-ben meggyilkolt Beatles-tag szemüvegét 8000 fontért fogják értékesíteni.

  napi
  Fotó: Sotheby's

  Az ereklye eredeti tulajdonosa, Alan Herring, aki az 1960-as évek végén sofőrként dolgozott a Beatles együttesnek, fél évszázadon át őrizte a szemüveget. Mint elmondta, John Lennon egyszer a kocsiból kiszállva a hátsó ülésen hagyta azt. Mivel a szemüveg meg volt sérülve, Herring megkérdezte a zenészt, megjavíttassa-e neki. Lennon azt válaszolta: ne fáradjon vele, úgyis csak a stílusos kinézet miatt viseli.

  Az árverésen eladásra kínáltak a világsikerű Beatleshez kapcsolódó több emléktárgyat is. George Harrison hippinyaklánca például 10 ezer fontért (3,9 millió forintért) kelt el.