Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több évtized után Clint Eastwood szakított a republikánusokkal, és Mike Bloomberg mellett kampányol a demokrata előválasztásban, írja a Guardian. "A legjobb amit tehetünk az, ha Mike Bloomberget küldjük a Fehér Házba" – nyilatkozta a 89 éves színészlegenda a napokban a Wall Street Journalnak.

  A dolog azért is furcsa, mert Eastwood az Egyesült Államokban szimbolikus figura, akit sokan a régi vágású, politikai korrektséggel nem törődő amerikai képével azonosítanak. Igaz a váltás azért nem annyira 180 fokos, ugyanis maga Bloomberg is kipróbálta már magát a republikánus párt színeiben.

  Forrás: Giphy / Produzioni Europee Associate
  Forrás: Giphy / Produzioni Europee Associate

  Bár Eastwood azt mondta, hogy egyetért Trump bizonyos intézkedéseivel, mégis olyan elnököt szeretne, aki kicsit úriemberibb a jelenlegi elnöknél, botrányos Twitter-bejegyzések, és sértő személyeskedések nélkül. Bár Eastwood hivatalosan soha nem állt ki Trump mellett, mint támogató, a WSJ-nek adott interjúban felidézi a régi szép időket, amikor még együtt golfoztak az elnökkel.

  Eastwood amúgy 1986 és 1988 között egy kaliforniai város republikánus polgármestere volt, de véleménye szerint az egész demokrata-republikánus dolog inkább országos szinten meghatározó, helyi szinten nem annyira fontosak a pártok. 

 • Egy marylandi nő 55 év után juttatta vissza azt a hagyományos német sörös kriglit, amit 1965-ben lopott a müncheni Hofbräuhausból, írja a local.de. A nő azzal indokolta a dolgot, hogy

  már nem tudott tovább együtt élni a bűntudattal.

  Celeste Sweeny 18 éves volt amikor meglovasította a Bierkrugot a München központjában álló nagy sörcsarnokból. Egy bajor sörben úszó ferde este végén döntött úgy, hogy a ballonkabátjába rejtve kicsempészi a kriglit. Miután hazatért az Egyesült Államokba, a zsákmányt egy polcra rakta, de nem ivott belőle többet. Idővel még így is elkezdte gyötörni a bűntudat. 

  Végül az idén visszaküldte a lopott holmit Münchenbe, sőt azt is vállalta, ha eltörik útközben, akkor kifizeti a pótlását. 

  Amikor elloptam ezt a kőkancsót 1965 nyarán, amikor még vad voltam és felelőtlen. Bocsánat, hogy nem küldtem vissza korábban, remélem rendben megérkezik

  – írta az asszony. Aki arról is megemlékezik, hogy hatalmas öröm volt Münchenbe megérkezni Kelet-Berlin után, ahol nem érezte magát biztonságban, és megrázta az ott tapasztalt szegénység. 

  A müncheni Hofbräuhausnál nagyon örültek a meglepetésnek. Sőt a főkocsmárosuk Wolfgang Sperger egy új korsót is küldött az asszonynak, amelyet jó lelkiismerettel megtarthat.

  DANKESCHÖN! Nach 55 Jahren hatte ja eine US Amerikanerin aus Maryland einen original HB Krug an uns zurückgeschickt- den...

  Gepostet von Hofbräuhaus München - Das Original am Dienstag, 11. Februar 2020

  Sőt a belevalóról is gondoskodtak, ugyanis egy kupont is mellékeltek, amely egy mérő sörre jogosítja fel a tulajdonosát – igaz kérdéses, hogy a 73 éves asszony mennyit fog még Bajorországban részegeskedni. Utólag még arra is megkérték, most már ne jusson eszébe egy újabb kriglit elvinni. 

 • A Dél-Dakotai Állami Egyetem sportklubjának, a Jackrabbitnak a női kosarasai minden túlzás nélkül meghódították az internetet. Amint az a Twitterre feltöltött videóból kiderül, a lányok csütörtökön, a meccsük előtti bemelegítésnél forrtak össze legyőzhetetlenné, miután egymás után ötször sikerült a félpályáról csont nélkül kosarat dobniuk.

  Az öt, sorban értékesített félpályás kosár mellett még egy lánynak sikerült ez a nem mindennapi bemelegítés, ő sajnos nem került be a videóba. A meccset is megnyerték a dél-dakotaiak, az észak-dakotai Fighting Hawks verték.

  ezgif.com-optimize.gif
 • Órási kedvencem a kerti komposztládám dobozán a kép, mely szerint felül csak bedobom a répahéjat, a levágott füvet meg a megsárgult petrezselymet, és alul már ömlik is ki a csodálatos, zsíros virágföld.

  A kép némiképp ugyan idealizálja a komposztálás folyamatát, azért nem teljesen hülyeség, csak be kell tartani pár szabályt, hogy úgy történjen a szerves hulladék lebomlása, hogy abból nekem majd valóban értékelhető, humuszban gazdag trágyám legyen.

  A Humusz Szövetség komposztálós kvízéből most minden trükk kiderül, amit tudni kell a sikeres komposztálásról, például:

  • hogyan ne rohasszuk be a komposztunkat,
  • mit szabad beledobni és mit nem,
  • hogyan működik a lebomlás,
  • mennyit kell forgatni,
  • vagy hogy mennyit kell várni, mire ömölhet a jó kis zsíros komposztanyag.
  Komposzt-kvíz!
  Komposzt-kvíz!
  Fotó: Humusz Szövetség