Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha nem, most már ezt is megteheti, szerdán nyílt meg ugyanis Szentpéterváron a B&W Cafe. Az ország első ilyen jellegű kávéházának belseje úgy tűnhet, mintha rajzolták volna, amit a készítők úgy oldottak meg, hogy mindent fehérre festettek és csak a körvonalakat húzták át feketével. A kávéház minden berendezését kézzel festették, az egész munka összesen 35 napig tartott. 

 • A mezőgazdaság, azon belül is az állattenyésztés az egyik legszennyezőbb iparág, amely nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz. És bár a nagyüzemi állattartás energiaigénye, az állatok és a hús fuvarozása és hasonlók is hozzájárulnak a károsanyagok kibocsátásához, egy másik komoly szennyező tényező a tehénböfögés.

  A tehenek és más kérődző állatok ugyanis metánt böfögnek (nem finganak, mint ahogy az tévesen elterjedt a köztudatban), ami a szén-dioxidnál is jobban hozzájárul az üvegházhatáshoz. A marhaböfi pedig tényleg nagyon durva szennyező, az ENSZ adatai  szerint a barmaink felelősek a globális károsanyag-kibocsátás 15 százalékáért. 

  De egy brit cég azt reméli, hogy ha sok pénzt fizetnek neki a világ marhatenyésztői, azzal megoldható lenne ez a súlyos probléma. A Zelp nevű startup ugyanis 

  előállt egy maszkkal, amely átalakítja a tehenek káros böfögését. 

  A maszk felfogja a marhák orrán távozó böfögést, és vízzé, valamint széndioxiddá alakítja a benne lévő metánt. Egyelőre még tesztelik ezt a technológiát, de a Zelp vezetője azt reméli, jövőre már árulhatják is a böfimaszkokat. 

  böfimaszk.PNG
  Fotó: zelp.co
 • Egy egészen megdöbbentő felvételt tett közzé egy massachusettsi asszony, akinek egy prérifarkas (coyote) ragadta el a kutyáját. A felvételen látszik, ahogy két kistestű kutya a kert egyik végébe szalad, majd menekülőre fogják a dolgot, ahogy megérkezik a farkas.

  A coyote előbb az egyik jószágot szemeli ki magának, majd a másik kutya után ered, akit el is kap és magával vonszolja az erdőbe. A kutyát végül sértetlenül megtalálták, valószínűleg a kertet védő villanypásztor zavarta meg a prérifarkast a zsákmányolásban, és az mentette meg az életét. 

   Az eredeti bejegyzésre érkezett kommentek egyébként jó betekintést adnak az amerikaik életébe:

  Ezért kell egy IGAZI kerítés. #epitsekmegakeritest

  – írja egy Hitlery Patkány Clinton nevű felhasználó. 

  Mégis mindenki a hegyi oroszlánokon gyűlölködik.

  – hívja fel a figyelmet a kettős mércére valaki más. 

  Örülhetnek neki, hogy nem Dél-Afrikában élnek, ahol egy pávián vagy egy leopárd ragadja el a kutyádat, vagy a gyerekedet, és megeszi.

  – teszi hozzá megint más. De a legtöbben egyszerűen csak azon szörnyülködnek, hogy milyen felelőtlen gazda engedi ki a kertbe a kistestű kutyáit olyan helyen, ahol farkasok ólálkodnak. 

  (ABC News)

  kojot.png
 • Illetlennek, helytelennek tartják a brit királyi család Instagram-követői, hogy az udvar egy fekete-fehér babafotóval kívánt boldog születésnapot szerdán II. Erzsébet királynő kedvenc fiának, András hercegnek, írja a Mirror. A problémát nem a fotó milyensége okozza, hanem inkább az, hogy András yorki herceg pedofilbotrányba keveredett, és azóta igyekszik ügyesen meghúzni magát, sőt, az FBI-jal sem működik együtt.

  „Jó próbálkozás”, „beszélj az FBI-jal!”, „komolyan?!” – írják egymás után a kommentelők, némelyikük pedig a kép törlését követeli. 

  Mi ez az ügy?

  A pedofil szexhálozatot üzemeltető Jeffrey Epstein egyik áldozata, a 35 éves Virginia Roberts-Giuffre szerint Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel, amikor a nő még csak 17 éves volt, és a floridai törvények szerint kiskorúnak számított. András meglehetősen bugyuta érvekkel próbálta meg elhárítani a vádat, sőt azt állította, hogy nem is ismeri a nőt, azonban később egy közős fotó is előkerült róluk.

  A királyi családra mostanában rájár a rúd, András herceg pedofilbotránya után Meghan Markle és Harry herceg jelentette be, hogy eltávolodnának az udvartól, majd II. Erzsébet legidősebb unokája, Peter Phillips is bejelentette válását.