Jácint
13 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mára már köztudott, hogy Kim Dzsongunnak, Észak-Korea vezetőjének van egy sajátságos kis passziója: a rakétatesztelés. Augusztusban nagyon beindult, mondhatni, a legtöbb idejét erre fordította. 

  De ha Kim boldog, mindenki boldog. 

  Kijöttek a hivatalos képek ezekről a tesztekről, az észak-koreai média szerint Kim nagyon elégedett volt az eredményekkel. A fotókat különböző napokon osztották meg a nagyérdeművel, bár kissé gyanús, hogy ugyanazokon a napokon készülhettek. De nézzük csak!

  augusztus 7.: Az épp-most-meséltem-egy-nagyon-jó-viccet vigyori fej. Úgy tűnik, az a szemüveges fickó nagyon élvezi a poént.

  augusztus 11.: Nagy mosoly!

  augusztus 16.: Nézze csak, főnök, itt repül a rakéta!

 • Matt Healy a dubaji fellépésük közben sétált le a közönséghez, és megcsókolt egy férfit, tiltakozását kifejezve ezzel az Egyesült Arab Emirátusok törvényeivel szemben, amik tiltják a homoszexualitást. 

  Szeretlek tesó. Mindannyian emberek vagyunk, nem igaz? - mondta a The 1975 frontembere a színpadra visszatérve. 

  Ez volt a banda első koncertje az Emirátusokban. Healy Twitteren arról írt, hogy nem hiszi, hogy az akciója után még visszatérhetnek fellépni, azonban semmit nem csinálna másképp. 

   A 30 éves énekes korábban egy LMBTQ közösségi központ finanszírozásába is beszállt Londonban, amiről a következőt nyilatkozta:

  Felmerülhet a kérdés, hogy miért van erre szükség, egyáltalán mitől fél még mindenki, de sajnos úgy látom, hogy a megbélyegzés még mindig jelen van - Londonban is -, ezért van még mit tennünk. 

  Az angol külügy jelentése szerint az Emirátusokban számos eset volt, amikor megbüntettek embereket a homoszexualitásuk miatt, de még heteroszexuális csókok miatt is tartóztattak le embereket.

  (BBC)

 • Varsóban fotózta ezt a képet egy ottani csatornafektetésről Pőthe Attila, és kirakta a Facebookjára mindannyiunk okulására:

  Azt láthatjuk a képen, hogy az útban lévő fa gyökereit nem vágták szét, hanem megmentették, vigyáztak rá.

  Vállalták a plusz energiát, hogy kiszedjék körülötte a földet, és vizes ruhával becsavargatták. 

  Itthon ilyet még nem láttunk, inkább az ellenkező esetekhez vagyunk szokva, amikor kivágják a fákat a legkisebb indokkal, vagy úgy végzik a munkálatokat, hogy nem veszik figyelembe a már akár 50-100 éve ott élő, oltalmat adó fáknak.

  Ahogy egy kommentelő velősen megfogalmazta a poszt alatt: 

  "erre mondom mindig hogy Magyarország nemcsak a nyugati országoktól van lemaradva 50 évvel, hanem már a régi “tagállamoktól” is *

  gyok.png
 • Képernyőfotó 2019-08-17 - 13.59.49.png

  Egy részeg utas miatt kellett kényszerleszállást végeznie egy Tel-Avivból Szentpétervárra tartó repülőjáratnak a krasznodári reptéren: agresszív volt a légiutas-kísérőkkel, és fejével megpróbálta betörni az ablakot,  írja  a 24.hu.

  Eddig semmi érdekes, gyakran megtörténik. A harminckét éves férfit a pólójánál fogva, a szó legszorosabb értelmében cipelték le a gépről, miközben az átkozódott, majd átadták a rendőröknek.

  A részeges, dühöngő, majd megenyhülő, néha kissé hisztérikus férfiról a rendőrség videót is csinált, ím:

  A rendőrök láthatólag nem igazán tudnak a csávóval mit kezdeni. 

  Oroszul nem tudok, de ha hinni lehet a 24.hu-nak, akkor olyanokat magyaráz, mint:

  Igazítsd meg a hajam, legyek szép!

  Vagy hogy csak egyetlen dolgot akar mondani a saját védelmében:

  Ez a rock 'n' roll, kicsikém!

  Közben pedig hitetlenkedett, hogy miatta kellett leszállnia a gépnek, hiszen már korábban is berúgott vagy "milliószor".

  A férfit előzetesbe helyezték.