Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Felgyújtottak egy szavazóurnát a november 3-i amerikai választások közeledtével Bostonban, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben. Állítólag szándékos támadás történt. A bostoni könyvtárban található urna 122 szavazatot tartalmazott, közülük 35 megégett. A tüzet gyorsan eloltották.

  A helyi rendőrség gyújtogatás miatt vizsgálatot indított. Emellett felfigyeltek egy személyre, aki a tűz időpontjában az urna közelében volt. A hatóságok nyilvánosságra hozták az illető képét, és arra kérték a helyieket, hogy segítsenek beazonosítani őt.

  A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott, kiemelve, hogy elsődleges fontosságúnak tartják a massachusettsi választás integritásának biztosítását, és ha kell, „könyörtelenül” betartatják a szövetségi választási törvényeket.

  ElOFxHDXIAA82eN.png

     

 • Ugyan kint a friss levegőn van ahol akár még 20 Celsius fokot is mérnek, de a boltban már Mikulás csokik hada várja a szülőket.

  A csokik mellett ugyanakkor virgácsot még nem lehet kapni.

 • Rolf Buchholz Guinness-rekorder lett, miután már 516 testmódosításon van túl. A német férfi korábban felállított egy másik rekordot is: neki van a világon a legtöbb piercingje, csak az ajkaiban 158 darab található.

  Buchholz nem mindig volt ám ilyen: az első tetoválását 40 évesen varratta magára, aztán elszaladt vele a ló. Most 61 éves, azaz, ha időarányosan csinálta volna, havonta nagyjából két piercinggel, tetoválással turdta volna tartani ezt a tempót.

 • Dézsi Csaba Andrásnak olyannyira szúrta a szemét, hogy harminc évvel a rendszerváltás után még mindig kint van egy ház falán Győr sétálóutcájában, a Baross Gábor úton a régi Lenin út tábla, hogy a hétvégén ő maga szedte le onnan.

  Győr fideszes polgármestere szerint az utcatábla jelenléte tiszteletlenség azokkal szemben, akik megszenvedték a szocialista diktatúra időszakát, eltávolítására pedig az október 23-i hétvége nem is adhatott volna aktuálisabb apropót.

  A Lenin út tábla eltávolítását Facebook-oldalán alaposan dokumentálta a közösségi médiában máskor is igencsak aktív győri polgármester.

  A Dézsi Csaba Andrással készült szeptemberi interjúnkat itt találja:

  Kapcsolódó

  Győr új polgármestere az Indexnek: Borkairól, csontvázakról, sunnyogásról és fociról

  Dézsi Csaba András nem ad 200 millió forintot a focistáknak Gucci táskákra.