László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Múlt hét hétfőn nálunk is olvashattak Mike Gravelről, a demokraták mémháborúval berobbanó elnökjelöltjéről, aki deep fried memékkel és dabeléssel törné meg Donald Trump hatalmát.

  A jelek szerint az amerikai fiatalok korábbi kedvence, Bernie Sanders sem akar lemaradni a trendi kontent terén, ugyanis fogta magát, és 

  csinált egy Twitch-csatornát.

  Egyelőre még nincs semmilyen tartalom a csatornán, de sajnos nem valószínű, hogy a jövőben epikus gémer kontentet fog gyártani, és Tyler1-szerű őrjöngéseket tol majd a streamjén. Ehelyett minden bizonnyal a Facebook és a YouTube kiegészítéseként fog majd szolgálni a csatorna, ahol élőben beszéli majd ki az aktuális problémákat.

  bernie.PNG
  Fotó: YouTube / Bernie Sanders

  Ez amúgy nem is rossz ötlet, elég régóta van már IRL-szekciója a platformnak, a politikai témák viszont elég alulreprezentáltak, úgyhogy akár be is jöhet a dolog. De persze az is lehet, hogy Bernie Sanders holnaptól arról fog üvöltözni, hogy kinek az anyjával feküdt le, bármi lehet.

  (via)

 • A csütörtök délelőtti székesfehérvári vonaton utazott a nap győztese: egy férfi, aki kempingszékkel utazva egészen elnöki módon oldotta meg az elfogyott ülőhelyek jelentette problémát.

  D-DPL42WwAE9PXq
  Fotó: Olvasói fotó

  Le a kalappal!

 • Nem tudom, más is telerajzolta-e a tankönyveinek a sarkait pörgethető minirajzfilmekkel, de mi rendszeresen ezt csináltuk. Főleg a vastagokkal ugye, és akkor egyből mind a négy felhasználható sarokra rajzoltunk, sőt a lapélekre is. Nem volt szép dolog - utólag elismerem -, bár mentségemre legyen mondva, hogy nem iskolai, hanem "rendes könyvvel" soha nem tettem ilyet.

  porgetos.gif
  Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

  Szóval nagyon megörültem Dusik Móni és Vörös Botond grafikus Budapest Gif(t)book című kiadványának. Könyvnek nem annyira nevezhető, hiszen kevesebb mint egy perc alatt "kiolvasható". Ez egy flipbook ugyanis, magyar neve nem nagyon van, hívhatjuk mondjuk pörgetőnek. Ami miatt pedig pont nekem mutatták meg, az a témája. Nem spoilerezném el az egészet, maradjunk annyiban, hogy kis jeleneteket villant fel a fővárosi életből.

  Nem mondom, hogy magamnak megvenném közel 3500 forintért, csak hogy elüssem vele üres 45 másodpercemet, de dizájnajándéknak kiváló. Nem véletlenül lett a neve is Gif(t)book. Mindenesetre én külföldi rokonként jobban örülnék egy ilyennek Budapestről, mint mondjuk egy hógömbnek, ami nagyjából ugyanannyi ideig szórakoztat mint a flipbook, de egyrészt tudod előre mi lesz a vége, másrészt mutogatni se nagyon lehet az ismerősöknek.

  Úgyis egyre inkább abba az irányba megy a világ, hogy az információkat képernyőkön olvassuk inkább, a könyv pedig fokozatosan luxus dizájntárggyá válik. A Budapest Giftbookról a Facebook-oldalán tudhattok meg többet, ahová egy csomó képet is feltöltött az alkotó.

 • Csütörtökön reggel negyed órán belül két kerékpárlopási ügyben is a lakosság segítségét kérte a dunakeszi rendőrség:

  egy Dolan Multi-X típusú fehér kerékpárt június 5-én,

  egy MTB Rockrider 520 NAVY Blue kerékpárt pedig június 14-én loptak el.

  IMG 20160105 084754 356
  Fotó: Police.hu

  A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a keresett kerékpárt, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen munkaidőben a Dunakeszi Rendőrkapitányságon (Dunakeszi, Tábor utca 2. szám), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.