Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy Shannon nevű nő, akiről az instája alapján annyit tudni, hogy Shannon, 22 éves és fitneszezik néhány nappal ezelőtt olyat posztolt, amitől hirtelen nagyon népszerű lett.

  A munkássága általában annyiból áll, hogy tükrös szelfiket készít, annak rendje és módja szerint változó mennyiségű ruhában, a szexizés különböző fokaiban pózolva.

  Ez volt a legutóbbi képe, megtalálják a hibát rajta?

  Igen, igen, a soktükrös fürdőszoba hátránya, hogy adott esetben az is belekerülhet könnyedén egy képbe, hogy az ember élete párja a hátsóját törli miközben mi éppen szexi fotót készítünk magunkról.

  A Twitteren hatalmasat futott a kép, a legtöbben egyébként azt kérdezték, hogy miért állva végzi a tevékenységet az illető. 

  Egy jótékony retusálónak köszönhetően pedig Shannon Instagramjára végül kikerülhetett a fenéktörlés nélküli verzió.

  Úgyhogy már csak egy dolog van hátra.

  Most akkor hogy kell?

  • 451
   Ülve
  • 374
   Állva
 • A jelek szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság egyik nagy nyertese a kerékpáripar, azon belül is a kerékpár-alkatrészek piacának domináns szereplője, a japán Shimano, legalábbis a Bloomberg cikke szerint

  A járvány során megnőtt a biciklik iránti kereslet, és a várakozások szerint elsősorban Nyugat-Európában a kijárási korlátozások feloldása után is tartós maradhat a kerékpárok térhódítása, emiatt a cég részvényárfolyama az elmúlt egy hónapban jó 20 százalékkal nőtt, a vállalat tőzsdei értéke 5,6 milliárd dollárral emelkedett. 

  Ennek ellenére egyesek szerint korai az optimizmus. Az idei első negyedévben 15 százalékkal csökkentek a cég eladásai az előző év hasonló időszakához képest. A Morgan Stanley egy elemzője pedig úgy vélte, az árfolyamemelkedést egyelőre inkább a várakozások hajtják, mintsem az aktuális gazdasági realitások.

  Egy japán alapkezelő viszont arról beszélt, a lényeg, hogy a Shimano fél évszázada piacvezető a szektorban, és a biciklik iránti kereslet a járvány előtt is nőtt, tehát a kilátások mindenképpen pozitívak. (Főleg, hogy az egyetlen komoly rivális, az amerikai SRAM jellemzően a magasabb árkategóriában sikeres, a japán cég viszont uralkodó a kelendőbb, [nyugat-európai mércével] olcsóbb és középkategóriás bicikliken használt alkatrészek piacán.)

  Az a cikkből nem derült ki, hogy a Shimano másik fő piacát, a horgászatfelszerelésekét hogyan érinti a válság, bár egyes hírek szerint vannak olyan unortodox helyek, például Magyarország, ahol a pecázást is államilag serkentik a járvány alatt.

 • Koronavírus-járvány mindenkinek felborította a mindennapjait, de talán a kórházi dolgozóknak kellett a legtöbb új kihívásnak megfelelniük. Számos angliai kórházban nagyon szigorúan korlátozzák azt, hogy a szülők mennyit láthatják a kisbabájukat. Azért, hogy ezen a helyzetesen segítsenek, az angliai nővérek elkezdték videózni az újszülött babákat. 

  Így a szülők legalább képernyőn keresztül figyelhetik, hogyan telnek a gyermekük első napjai. Az ötlet állítólag a nővérektől jött, akik szerettek volna valahogy segíteni a szülőkön. Az egész pedig csak azért derült ki, mert Steve Parsons fotós beengedték a Frimley Park kórházba, hogy lefotózhassa az ott dolgozók mindennapjait. 

  Ilyen sorozatot az Index is szeretett volna készíteni a magyar kórházakban, de sajnos többszöri próbálkozás után sem kaptunk engedélyt erre.