Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Kaliforniai Pasadenában található Rose Bowl stadionban, 94 194 néző előtt vezetett világbajnoki döntőt 25 éve Puhl Sándor. A Brazília–Olaszország mérkőzés a rendes játékidő, majd a hosszabbítás végén is 0-0-ra állt, végül a brazilok nyertek büntetőkkel 3-2-re.

  • Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy bármennyire is meredeken hangzik, valószínűleg a műhúsé a jövő, hiszen a húsiparunk nemcsak, hogy fenntarthatatlanul környezetszennyező, de egész egyszerűen a népességrobbanás miatt nem is lehet kielégíteni a hús iránti igényeket. Növényi alapú laborhúst már egyre több helyen lehet kapni, a nagyobb gyorsétteremláncok is próbálják meglovagolni a trendet, valószínűleg előbb-utóbb nálunk is lehet majd kapni a szójából, gombából, vagy répából kotyvasztott húspogácsával szervírozott burgert. 

    A növényi alapú műhús tehát már nem is annyira baró. Inkább az az igazán érdekfeszítő, hogy mi lesz azokkal a kezdeményezésekkel, amik élő állatokból vett sejtekből állítanak elő rendes húsnak kinéző husit. Mert van ilyen is, ezeknek a kutatásoknak az egyik üdvöskéje a San Franciscó-i székhelyű Memphis Meats, de ők jelenleg még nem tudják megmondani, hogy mikor kerül az éttermekbe a termékük. Nem úgy az izraeli Aleph Farms, amely 2021-ben tervezi bevezetni az első igazi hús alapú laborhúst, ezzel világelsők lennének, persze ehhez még a konkurens cégeknek is lehet néhány szava.