Dániel, Daniella
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hamarosan az amerikai közönség is fejet hathat Jankovics Marcell pszichedelikus mesterműve, a Fehérlófia előtt, miután a Magyar Nemzeti Filmarchívum, a Magyar Filmlabor és a Los Angeles-i székhelyű Arbelos Films összefogásával digitálisan felújították az 1981-ben bemutatott rajzfilmet.

  Az új változat világpremierje jövő héten lesz az 1996-ban alapított, montréali Fantasia nemzetközi filmfesztiválon, ezzel épp most büszkélkedett el Instagram-oldalán az Arbelos Films.

 • Ha valaki szombaton a Hősök terén járt, egy - még ezen a helyszínen is - szokatlan eseményt láthatott: emberek álltak a tér közepén, a kezükben egy-egy doboz társasjátékkal, amit aztán az égnek emeltek, mint bringás felvonulás után a bringákat szokás. Megrendezték ugyanis az első társasjátékos flashmobot, épp akkor, amikor a hazai társasfüggőket összegyűjtő Facebook-csoport tagságának mérete elérte a 10 ezer főt.

  Mi is folyton arról beszélünk, hogy kevés jobb szabadidő-eltöltési lehetőséget lehet kitalálni, mint a társasjátékozást (itt gyűjtöttük össze az ezt bizonyító cikkeinket), és tényleg egyre nagyobb az ezzel egyetértő közösség Magyarországon. Amit még egy dolog bizonyít: a tízezer csoporttag örömére egy rakás játékosklub, játékbolt, játékkiadó, társas-kávézó vagy játékrajongó ajánlott fel társasokat sorsolásra - ebben a pillanatban épp hatvannál is több játék és más ajándék várja a sorsolást.

  Kapcsolódó

  A legjobb társasjátékok

  Társasjátékokkal játszani felnőttként is az egyik legszórakoztatóbb dolog. Az Index segít eligazodni a legjobb játékok között.

 • "Képek, amik olyan rondák, hogy már szépek" címen szoktuk minden év végén szemlézni a legkülönösebb rendőrségi fotókat; a Tiszalöki lakatlan házba tört be című rendőrségi tudósításhoz mellékelt helyszínelési fotóknak szerintem mindenképp helye lesz az idei válogatásban. A történet hozzá annyi, hogy egy férfi felfeszítette egy éppen lakatlan ház ajtaját, majd elvitt mindent, de tényleg mindent, amit csak talált - és ez a minden nem volt túl nagy értékű.

  Rendőrségi bikkfanyelven mindez így hangzik:

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást L. István 40 éves tiszalöki lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 12-én ajtókifeszítés módszerével betört egy tiszalöki lakatlan házba, ahonnan szerszámokat, ruhaneműt, porcelán étkészletet és egy motoros láncfűrészt tulajdonított el. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit néhány órán belül otthonában elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították. A férfi lakóházában az eltulajdonított értékek nagy részét megtalálták és lefoglalták. L. Istvánt a beszerzett bizonyítékok birtokában a nyomozók 2019. február 5-én a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tiszavasvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 • Valamiért a brit férfiak 12 százaléka azt hiszi, hogy ők annyira férfiak, hogy simán pontot tudnának szerezni a világ egyik legjobb női teniszezője, Serena Williams ellen.

  Képernyőfotó 2019-07-21 - 10.14.03.png

  A 444.hu szúrta ki azt a videót, amelyen Dude Perfect nevű texasi férficsapat - ők nem teniszezők - egyszerre állt ki Williams-szel.

  Az amatőr, átlagos férfiak már Williams szerváit sem tudták fogadni, nemhogy pontot szerezni. Pedig volt, hogy egyszerre hatan várták a labdát.