Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Azonnal kudarcba fulladt egy fickó ötlete, miszerint majd szörfözés közben kéri meg barátnője kezét Hawaiion, ugyanis a nagy pillanat közben kicsit megingott, és az ujjai között tartott gyűrű az óceánba pottyant – írja a Time.

  A férfi, Chris Garth bevallása szerint tisztában volt a vállalt kockázattal, ezért csak egy pótgyűrűt használt, és az igazit a parton tartotta, de hát nyilván mindenki ezt mondaná hasonló helyzetben.

  A lényegen viszont ez sem változtat: a kiválasztott Lauren Oiye igent mondott.

  SX4FDY55XNHBPKBQRYWA2CLSKI.bmp
  Fotó: Twitter
 • Úgy próbálják visszaszorítani a vécépapír-fogyasztást a cardiffi Kitchener Általános Iskolában, hogy a vécéfülkékbe külön-külön nem, csak a mosdó közös területére helyeznek papíradagolót. A módszer hatékonynak tűnik, csakhogy azzal is együtt jár, hogy ha valamelyik gyerek nem tép elég papírt, akkor félkészen újra ki kell mennie a közös helyiségbe. Márpedig ez annyira nyomasztott egy négyéves kislányt (itt az iskola már négy-ötévesen is elkezdődhet), hogy inkább visszatartotta a székletét. Emiatt olyan székrekedése lett a múlt hónapban, hogy három napot a walesi kórházban töltött. 

  A cardiffi Kitchener Általános Iskola
  A cardiffi Kitchener Általános Iskola
  Fotó: GoogleMaps

  Édesanyja, a 32 éves Fahmin Khanum a Wales Online-nak elmondta: lánya két és féléves kora óta szobatiszta, korábban sosem volt széklet-visszatartási problémája. Khanum csak nemrég szembesült a problémával, amikor egy szülői értekezlet után a vécében járt, a közelmúltban pedig arról tájékoztatta a lánya egyik tanára: a gyerek ruhája székletmaradékos lett. Erről a kislánynak az osztály előtt kellett tájékoztatnia tanárát. A történtek után az iskolában azt ígérték: változtatnak a helyzeten, és a jövőben minden fülkébe szerelnek fel papíradagolót.

 • A hétvégén tartották a Mostra Felina nemzetközi macskaszépségversenyt Rómában, ahol a legkülönfélébb cicákat versenyeztették meg egymással.

  A képek alapján úgy tűnik, tömegeket vonzott az esemény, ami szemmel láthatóan inkább a gazdiknak lehetetett izgalmas, legalább is nem úgy tűnik, mintha a cicák is élveznék a dolgot.

  Számomra az se egészen világos, hogy mi alapján döntött a zsűri, de itt van három nem mindennapi kinézetű macska.  A feladat egyszerű: döntse el Ön, melyik a legszebb!

  Döntse el Ön, melyik a legszebb cica!

  • 1582
   a bengáli kandúr
  • 608
   a burmai templommacska
  • 272
   a kanadai szőrtelen macska, vagy más néven szfinx
 • Az I. világháborúban süllyesztették el a svéd Kyros nevű hajót a Balti-tengeren, amely többek között drága italokat szállított volna Szentpétervárra, állítólag egyenesen II. Miklós orosz cárnak szánták a ritkaságokat. 

  A hajó roncsai hetven mélyen pihentek egészen 1999-ig, amikor kutatók egy csoportja a nyomára bukkant. Az Ocean X nevű csoport végül idén októberben kezdett neki a kiemelés lassú és aprólékos műveletének, és sikerrel jártak: felszínre hozták a hajó rakományát, többek között 600 palack De Haartman & Co-féle konyakot, és 300 üveg Benedictine likőrt. 

  un wrecka111419 1600
  Fotó: Ixplorer

  A csoport szerint kifejezetten jó állapotban mentették meg az üvegeket, és a tartalmuk sem sérült, mert a parafadugók elvégezték a dolgukat, úgyhogy néhány palack hamarosan megy a laboratóriumokba, és többet el is fognak árverezni. A becslések szerint akár több millió dollárért kelhetnek el. A csoport elárulta, hogy meg is kóstolták az egyik Benedictine likőrt, miután a kiemelés közben megsérült az egyik üveg, úgyhogy a dugóról kipréseltek pár cseppet . "Édes íze volt, és kifejezetten alkalmas volt emberi fogyasztásra" - mondta az expedíció vezetője. 

  (TheTakeout)