Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pénteken Twitteren rántotta le a leplet Donald Trump amerikai elnök a tavaly augusztusban felállított Space Force, vagyis az amerikai hadsereg hatodik ágának számító űrparancsnokság logójáról, és ahogy az az elnök legtöbb bejelentésénél lenni szokott, most általános felhördülés lett a dologból. Méghozzá azért, mert a logó 

  megszólalásig hasonlít a Star Trek Csillagflottájának az emblémájára.

  Első ránézésre legalábbis biztosan, nézzék csak meg, ez alapján a kép alapján azért nehéz lenne letagadni, hogy a két logó szinte ugyanúgy néz ki:

  logo.PNG
  Fotó: Twitter / @mirikramer

  A hasonlóság miatt sokan rögtön bele is szálltak az elnökbe – köztük az eredeti Star Trek sorozatban Hikaru Sulu hadnagyot játszó George Takei is, aki amúgy is hangos kiritkusa Trumpnak –, de egy volt nemzetbiztonsági tanácsadó hamar lehűtötte a kedélyeket egy újabb képpel, ami elég jól bizonyította, hogy az új logó azért mégiscsak jobban hasonlít a légierő egy már létező emblémájára, egészen pontosan a Space Commandére. Összehasonlításképpen, ez így néz ki:

  sőace.PNG
  Fotó: Twitter / @noonanjo

  A helyzetet még tovább fokozza, hogy Trump politikai akciószervezete amúgy 2018-ban külön meg is szavaztatta, hogy az emberek milyen logót szeretnének látni, ezek pedig köszönőviszonyban sem voltak a mostanival, ezek legtöbbje inkább a NASA logójára hasonlító kép volt retrofuturisztikus vonulatokkal.

  (via)

 • Forrás:YGFacebook
  Forrás:YGFacebook

  Otthonában tartóztatták le a rendőrök YG-t, aki a tervek szerint vasárnap este fellép a Grammy-gálán. A Guardian írja, hogy a rendőrök átkutatták a házát is, és csak 250 ezer dollár óvadékért engedték szabadlábra.

  A részleteket egyelőre nem tudni, de az már biztos, hogy YG tárgyalása kedden lesz. A rapper a 2019-ben lelőtt Nispey Hussle rapper emléke előtt tisztelgő szegmensben lép fel John Legenddel és Meek Millel.

 • A hétvégén Debrecenben rendezik a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot, amin már eddig is szép magyar sikerek születtek, már két arany- és egy ezüstérme van a csapatnak. 

  A short tracken elég nagy a tempó, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya pedig ideiglenesen a jégpályát is az ellenőrzése alá vonta, és bemérte a versenyzőket. 

  A 40 kilométer per órás tempó inkább csak az alsó küszöböt jelenti, szombaton a legnagyobb sebesség az 51 km/h-s volt. Számolások alapján is kijön ez a sebesség, például Liu Shaolin Sándor szűk 8 másodperc alatt is körbemegy az 111,1 méteres oválpályán.