Frigyes
15 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Játékgépbe szorult egy kisfiú keze Tiszafüreden még szerdán, méghozzá annyira, hogy a tűzoltóknak kellett kiszabadítania belőle kéziszerszámokkal. Erről posztolt most képeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

  A gyereket mentősök is megvizsgálták, de az ijedtségen kívül más baja nem lett.

 • Egy pingvinpár kétszer is betört egy szusis bódéba az új-zélandi Wellington egyik legforgalmasabb vasútállomásán. Első alkalommal, amikor lefülelte a rendőrség a tolvaj pingvineket, visszavitték őket a kikötőbe. Viszont aki jártas a krimik világában, tudja: az elkövető mindig visszatér a tett helyszínére.

  A filmes kriminálpszichológia a pingvinekre is fokozottan érvényes, ugyanis, nem csak hogy ismét visszatértek lopni, 

  egy fészket is elkezdtek építeni a bódé alatt.

  Sajnos a környék tele volt vamzerekkel, és felnyomták a pingvinpárost, akik elhagyni kényszerültek a tejjel-hallal folyó Kánaánt.

  A rendőrség csapdát állított, amibe a pingvinek – lévén oktalan jószágok – simán bele is sétáltak, minden elővigyázatosság nélkül vetették magukat a csalinak kirakott lazacra, a zsaruk pedig jól lekapcsolták őket, és mentek vissza a vízbe.

  Szakértők szerint nem szokatlan a komisz pingvinek viselkedése, ugyanis párzási időszakban a madarak biztonságos helyet keresnek a tojásaiknak, és gyakran előfordul, hogy épületek alá fészkelnek be.

  A kis kék pingvin a legkisebb pingvinfajta, állva mindössze 25 centiméter magasak és nagyjából 1 kilót nyomnak. A kis állatokat súlyosan veszélyezteti az élőhelyük csökkenése, valamint a kutyák is veszélyt jelentenek rájuk. 

  (CTV News)

 • Iggy Pop hamarosan ismét Budapesten koncertezik, méghozzá szerdán a Budapest Parkban. És alig pár nappal a fellépése előtt bejelentette, hogy 72 évesen új albumot is készít, ami szeptember 6-án jelenik meg Free címmel.

  Iggy legutóbb 2016-ban hozott ki egy remek lemezt Josh Homme (Queens of the Stone Age) és Matt Helders (Arctic Monkeys) segítségével, de a zenész szerint az új lemez nem hasonlít semmire az 50 éves karrierjéből.

  Ennek örömére ki is rakott egy 48 másodperces részletek az új Free c. számából:

 • A TMZ értesülései szerint az elnökkel elég jó viszonyt ápoló Kanye West és felesége, Kim Kardashian is Donald Trumpnál lobbizik azért, hogy valahogyan hozzák haza Svédországból a verekedés miatt letartóztatott A$AP Rocky rappert. A bulvárlap úgy tudja, hogy West azonnal megkérte a feleségét, hogy vegye fel a kapcsolatot Trump vejével, Jared Kushnerrel, akivel elég jó viszonyt ápolnak.

  Trump a hír után azonnal megállapította, hogy a rappert ok nélkül tartják fogva, bevonta a dologba Mike Pompeo külügyminisztert, és állítólag még csütörtökön megérkezik az amerikai különítmény Svédországba megoldani az ügyet.

  A hírek szerint a svédeket nem annyira hatja meg a felhajtás, és elképzelhető, hogy a maximális három hét után is előzetesben tartják a rappert.