Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Akik azt hitték, hogy a Nyugati pályaudvar mellett lévő pláza neve amerikanizáló menősködésből fakadóan lett Westend, mert mondjuk nem éltek jóval 1978 előtt, vagy nem olvasták ezt a tavalyi cikkünket, most jól meglepődhetnek. A Nyugati (akkor Berlini) téren ugyanis már a századelőn, mármint a huszadik századén, állt egy Westend ház. Egy sarokház volt, a pályaudvar mellett lévő mai buszmegállók és parkolók helyén, ha nem bontják el, nagyjából a mostani Westendet takarná el a körút felől.

  De elbontották, és bármilyen izgalmasnak is hatott első ránézésre a félköríves, manzárdtetős épület, és igazából nem volt baj: kétes hírű szálloda, bűntanya és kupleráj egyvelege volt, ráadásul – mint idézett cikkünkből kiderül – egy időben az öngyilkosok körében is különös népszerűségnek örvendett (talán mert a garniszállóra különösebb megerőltetés nélkül be lehetett jelentkezni álnéven is, így sokan hihették, hogy titokban marad kilétük, tettük nem hoz szégyent a családra). Szóval elbontották, de ezt az 1932-es fotóját látva úgy érzem magam, mintha egy egykor ígéretes, válogatottig eljutott ififocistát látnék egy NB III.-as csapat meccs után saját hányásában aludni: pedig akár valami jó is kisülhetett volna belőle.

  westend
  Fotó: Facebook / Angyalföld régi képeken
 • Mindennap bedob egy rántott csirkeszárnyat, és egész nap a KFC-ben töltené az idejét? Amikor hazaér, a párnája alá dugja a rántott csirkecombot? Szóval mindene az olajban sült csirke és más szagok izgalmas egyvelege?

  Akkor ezt a pólót Önnek találták ki!

  Ezt a ruhadarabot elkészítése során néhány napig KFC-pecsenyelében áztatják, ami a sütés során kifolyó zsiradékokból és levekből áll. 

  Coleman Larkin tervező a Kentucky for Kentucky amerikai kiskereskedelmi lánccal közösen hozta létre alkotását. Először próbálkozott másféle szószokkal is, de a kooperációnak köszönhetően a hálaadásra időzítve dobták piacra ezt az egyedi pólót. Larkin szerint a festés során használt anyagnak köszönhetően a ruhadarabok még mindig rendelkeznek némi szagbeütéssel. A póló ára 50 dollár, ami nagyjából 15 000 forintnak felel meg. 

  A tervezőnek meglehetősen sarkos véleménye van az őt kritizálókról. Szerinte ugyanis a 

  menő arcok szeretik az ötletemet, a szemétládák utálják.

  A pólók a legtöbb méretben már elfogytak. Daily Mirror felkereste a KFC-t, hogy reagáljon, egyelőre még nem kaptak választ.

  Csak nekem jut eszembe erről a Harcosok klubjának hírhedt jelenete, amikor Tyler Durden emberi zsiradékból főz szappant? 

 • Szűz Mária szolgálattételéről és az irgalmasságról beszélt Ferenc pápa advent második vasárnapján, amikor a pápai lakosztály Szent Péter térre néző ablakából mondott beszédet.

  Az MTI híre szerint elmondta: mások segítését „kiabálás és hivalkodás, reklám nélkül” kell végezni, mivel a „szeretetnek és az irgalmasságnak nincsen szüksége arra, hogy trófeaként mutassák fel”.

  A pápa beszélt a normandiai négyek, Franciaország, Németország, Oroszország, Ukrajna hétfői párizsi találkozójáról is, és a „Kelet-Ukrajnát érintő fájdalmas konfliktus” megoldását sürgette. Hozzátette: erős imával kíséri a találkozót annak érdekében, hogy a politikai párbeszéd békét és igazságot teremtsen a térségben.

 • Egy japán étteremlánc, a Katsuya bevezeti új fogását, a rámenes burgonyakrokettet, írja a SoraNews.

  Íme, a rámenes krokett
  Íme, a rámenes krokett
  Fotó: Katsuya

  Japánban nagy tradíciója van a rámenezésnek, a mindennel is tele lévő tésztaleves fogyasztásának. A cikk szerint minden jó benne, ami csak jó lehet, hiszen meleg, ízes, telítő, szóval lényegében szerintük csak egy baj van vele: nincs kirántva.

  Erre találta ki megoldásként a tonkatsu (kb. rántott karaj) specialista Katsuya étterem, hogy köretként december 9-től bevezeti a rámenes burgonyakrokettet is. Az étteremlánc ehhez összefogott a helyi rámen-specialista étteremmel, a Korakuennel és együtt létrehozták

  A burgonyából készült, de rámen alapanyagokkal töltött krokettet

  A krokettet menüként fogják árulni egy szelet tonkatsu, egy adag miso leves és fehér rizs mellé. Japánnak egyébként nem ez az első őrülete, itt csinálták meg például a majonézes fagylaltot és a pizzarulettet is.