Máté, Mirella
8 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valaki az órákért van oda, más a táskákért, ez a róka pedig a cipőkért. A Pénzcentrum szerezte meg az alábbi felvételt, amelyen jól látható, hogy a ravaszdi négylábú valószínűleg már jó kis rutint szerzett a cipőlopásban. Az információk szerint egyébként a cipő előkerült, a szomszédos lakóparkban találták meg. 

  Ha rókát, vagy gyanúsan viselkedő vadállatot lát, a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot kell értesíteni, vagy a NÉBIH zöld számán, a 06 80/263-244 érdemes jelezni.

 • Az idős hölgy a kólán és a társasjátékon kívül még a csokoládénak köszönheti az egészségét - írja a The Guardian.

  Tanaka Kane 1903-ban született, öt japán császár uralkodása alatt élt eddig, és ma döntött rekordot. Elődje, Tadzsima  Nabi 117 éves és 260 napos volt, amikor elhunyt. 

  Nem Tanaka Kane ő az egyetlen, aki 100 év feletti kort ér meg. A statisztikák szerint  Japánban   több mint 80 ezer száz év feletti személy él, és a népesség nagyjából egyharmada 60 év feletti. 

 • Aston Martin Bulldog. A legnagyobb fanatikusok kivételével a név valószínűleg nem nagyon jelent bármit legtöbbünknek. Pedig a Bulldog az 1980-as évek elején 308 kilométer per órás sebességével egy időn át a leggyorsabb országúti jármű címet is birtokolta.

  Az autóból mindössze egyetlen darab készült, melyet a pénzügyi gondokkal küzdő Aston Martin nem sokkal később kénytelen volt eladni – írja a BBC.

  A Közel-Keletre eladott prototípus évtizedekig garázsokban porosodott, míg végül egy  amerikai rajongó meg nem nevezett összegért megvásárolta. Jelenleg az autó restaurálása folyik.

 • Szombaton tartják meg kilenc tóparti településen a  tavasszal elmaradt Balaton Napját. A programsorozattal arra hívják fel a figyelmet a szervezők, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

  A kezdeményezés fontos eleme, hogy a csatlakozó településeken egy időben - idén 15 órakor - körbekoccintják a Balatont a térség bortermelőinek boraiból készült BalatonBorral. Ezzel jelképesen összekapcsolódnak a programok - magyarázta a szóvivő.

  Idén kilenc tóparti település - Badacsony, Balatonalmádi, Balatonfüred, Keszthely, Alsóörs, Balatonfenyves, Gyenesdiás, Balatonkenese és Balatonlelle - csatlakozott az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség által is ajánlott programhoz.

  Egyes településeken koccintással ünnepelnek, máshol családi programokkal, koncerttel, irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Balatonfenyvesen a koccintás előtt egy órával kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Balatonról a helyi kikötő teraszán Lombár Gáborral, a Balatoni Szövetség elnökével.

  Az eseményről további részleteket itt találhat.