Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vasárnap nyitották meg a nevezést a 2020-as, 14. NN Ultrabalaton csapatversenyére, és az egy évvel korábbi 22 perchez képest ezúttal már 6 perc alatt megteltek a helyek.

  Ez az 1360 4-13 fős csapatra vonatkozik. Várólistán több mint 600 csapat neve szerepel. A 4-13 fős csapatok a szokásos szombati indulással vágnak neki a 221 km-es távnak a Balaton körül.

  Ezúttal az ultrafutók, az egyéniben, és a két- és háromfős csapatban indulók külön versenynapon futnak majd. Összesen 15 ezer indulóra számítanak a szervezők a 2020-as versenyen, ami a céljaik szerint élen jár majd abban, hogyan lehet zöldebbé tenni egy ekkora futóversenyt.

  A XIII. NN Ultrabalatonon már több mint 13 ezren futottak májusban, köztük az Index csapata is rajthoz állt, itt közvetítettük a kör teljesítését.

 • Mindez természetesen a Twitteren történt.

  Vasárnap érkezett Kabulba Mark Esper, az amerikai védelmi miniszter, azért, hogy az az iszlám szélsőséges tálibokkal tárgyaljon. A megállapodástól az Egyesült Államok azt reméli, hogy véget vetne az USA leghosszabb háborújának - írja az MTI.

  Erről az eseményről az USA 45. elnöke, Donald J. Trump is posztolt a Twitterre. Csakhogy, a védelmi miniszter nevét nem sikerült eltalálnia, Esperből így Esperanto lett:

  esperanto

  Könnyen elképzelhető, hogy a baki oka az autocorrect. Ettől függetlenül a kegyetlen twitterezők egyből nekiestek a mémgyártásnak és nem győzték kérdezgetni Trumpot, hogy vajon mennyi idő kell neki ahhoz, hogy kijavítsa a posztot, amiben átkeresztelte a védelmi minisztert.

  Trump később inkább az egész posztot leszedte, aztán kirakta később kicsit másképp, a védelmi miniszter valódi nevével. 

 • Oslóban olyanannyira komolyan veszi a környezetvédelmet az önkormányzat, hogy nemrég arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy hihetetlenül pazarolják az ivóvizet. A felmérések szerint nem csak az oslóiak, de úgy összességében a norvégok szeretnek úgy csinálni, mintha bárhonnan vizet lehetne fakasztani, ugyanis átlagosan 182 liter vizet fogyaszt naponta egy ember. Ez majdnem kétszer annyi, mint a szomszédos Dánia napi vízfogyasztása, úgyhogy ha a dánoknak megy a spórolás, akkor a norvégoknak is. Legalábbis ennek szellemében tették közzé tippjeiket, hogyan is lehetne spórolni. 

  Például úgy, ha zuhanyzás közben pisilnének

  Azt az önkormányzat is elismerte, hogy ez egy elég újító tanács, de hozzátették, hogy még több vizet lehetne spórolni, ha egyébként a fogmosást is zuhanyzás közben intézné a lakosság. 

  Egyébként ha valakinek ez a megoldás nem szimpatikus, akkor már azzal sokat tehet a környezetéért, ha energiatakarékos a mosógépe és a mosogatógépe, ha elzárja fogmosás közben a csapot, ha beáztatja a tányérokat és evőeszközöket, mielőtt a mosogatógépbe teszi, és csak akkor indítja el, amikor tele van. 

  A szakemberek szerint az is megoldás lenne, ha az elöregedett, gyakran szivárgó vízvezetékeket kicserélné az önkormányzat, és talán ezzel több vizet spórolhatnának meg, mint a zuhanyzóba pisiléssel. 

 • Bűnösnek vallotta magát az a nő, akinek a hibájából meghalt egy ember az Egyesült Államokban, írja a CNN. A 34 éves marylandi nő egy félresikerült fenékműtétbe halt bele, amit egy megfelelő képesítéssel és engedéllyel nem rendelkező nő végzett el rajta.

  A Donna Francis nevű nő 2015-ben végzett fenékfeltöltést az áldozaton, amikor a műtét közben a páciense szívrohamot kapott, és meghalt. Francis a queensi házának pincéjében, egy masszázsasztalon végezte a műtétet eBay-en vásárolt szilikonnal. Mindezért 1600 dollárt (közel 500 ezer forint) kért az áldozatától, aki direkt ezért utazott New Yorkba az édesanyjával.

  A haláleset azért történt, mert nem sikerült úgy befecskendezni a szilikont, hogy az ne jusson a nő véráramába, ami aztán a szívrohamot okozta az áldozatnál.

  Francis másnap Londonba menekült, de hiába próbálta elkerülni a hatóságokat, végül kiadták az Egyesült Államoknak. Legrosszabb esetben négy év börtönt kaphat a tettéért.