Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy hiába van nappal, a Ferenciek terén csak nem áll le a közvilágítás, a lámpák ugyanúgy égnek, mint az éjszaka közepén.

  Természetesen egyből nyomozásba kezdtünk, hogy feltárjuk a különös jelenség hátterét:

  miért égnek a lámpák fényes nappal?

  Kollégám kérdéseivel egyenesen az illetékesekhez fordult: felkereste a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft-t. 

  Lámpa nappal
  Lámpa nappal

  Mint a világításért felelős cégtől megtudtuk,

  a lámpák azért égtek fényes nappal is, mert elromlottak.

  Egészen konkrétan "a bekapcsolási jelet érzékelő hangfrekvenciás vevő ment tönkre." 

  Hát ebben ennyi volt, sajnálom. De hogy egy jó hírrel zárjam: azóta kicserélték a hibás részt, az üzemeltetés helyreállt.

 • A T–34-es harckocsi másfél éve állt a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum bejáratánál, de felújításra szorult, így a honvédség szakemberei az éj leple alatt elszállították onnan.

  Az intézmény szerdai tájékoztatása alapján a harckocsi a távolléte alatt nemcsak megszépül, de egyes hiányzó elemei is a helyükre kerülnek majd. Ha valaki attól félne, hogy az elkövetkező időben nem lesz miben gyönyörködnie a Kapisztrán téren, annak sem kell aggódnia,

  a T–34-es helyére ugyanis egy PT-76 típusú úszó harckocsi érkezik még csütörtök este.

  Ezt a könnyű páncélost eredetileg a szovjet Vörös Hadsereg és a Tengerészgyalogság részére fejlesztették ki, a szovjet haderő 1952-ban rendszeresítette, majd a Varsói Szerződés tagállamai is hadrendbe állították. A Magyar Néphadseregben közel száz példányt alkalmaztak, elsősorban a felderítő alakulatoknál. Az úszó harckocsit éles körülmények között is bevetették, például 1968-ban a csehszlovákiai megszállás során. A típust 1983-ban vonták ki a hadrendből.

  (MTI)

 • Irtózatosan cuki keverékkutyusra bukkantak Vietnámban – nem tudni biztosra, hogy milyen fajok keveréke, csak azt, hogy rém helyes, ahogy rém fura pofákat vág.

  puppy-looks-like-cat-dog-hybrid-3-5e53856fe264a 700
  Fotó: Gấu Mèo Bắc Mỹ / Facebook

  Attól csak még különlegesebb az állat, hogy olyasmi a szőre, mint az orosz kék macskának, de nyilván vele nem lehet keverék. Reddites elméletek szerint valószínűleg a vietnámi hmong kutyafajta valamiféle keveréke lehet – a Life Magazine szerint ezek kiváló vadász- és őrzőkutyák, erősek és intelligensek.

  puppy-looks-like-cat-dog-hybrid-17-5e538587e6bb9 700
  Fotó: Gấu Mèo Bắc Mỹ / Facebook

  Na de térjünk vissza a kis csodalényhez, amiről a Bored Panda kiderítette, hogy Dúi a neve (ami egyébként bambuszpatkányt jelent), Facebookon viszont Gấu Mèo Bắc Mỹ, vagyis (észak-amerikai) mosómedve néven lehet megtalálni.

  puppy-looks-like-cat-dog-hybrid-1-5e53856c45142 700
  Fotó: Gấu Mèo Bắc Mỹ / Facebook
 • A méltán híres orosz fedélzeti kamerás videók alapján kevés olyan dolog lehet, ami meg tudja lepni az orosz utakon szolgálatot teljesítő rendőröket. Múlt hét szombaton azért valószínűleg így is sikerült a dolog egy 32 éves férfinek, akit a moszkvai rendőrök

  egy, a Batman v Superman Batmobiljára hasonlító járműben állítottak meg.

  A jelenség önmagában is elég bizarr lehetett, de hamar kiderült, hogy az autót egy privát műhelyben rakhatták össze, sosem regisztrálták be a hatóságoknál és egyáltalán nem rendelkezik a közúti közlekedéshez szükséges engedélyekkel. A tüzetesebb vizsgálat alapján kiderült, hogy ez nem is meglepő, ugyanis valószínűleg senki nem is engedne ki a forgalomba egy járművet, ami így néz ki:

  A 32 éves sofőr ellen nyomozás is indult a jármű miatt, ami egyébként minden bizonnyal ez a tavaly meghirdetett Batmobil-replika lehet, amit durván 260 millió forintnak megfelelő rubelért vesztegettek az auto.ru oldalon. Ha tényleg ez a helyzet, akkor amúgy egy elég menő, több mint 500 lóerős járgányról van szó, amiben teljesen indokolatlan módon egyebek mellett éjellátó kamera és hőkamera is van.

  (via)