Magdolna
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1563739421488.png

  Elég valószínűtlen volt, hogy a DEVGRU-P játékfejlesztő stúdió az Attack Helicopter Dating Simulator és a Stay! Stay! Democratic People’s Republic of Korea! című játékok után még emelni tudja a tétet, de azt hiszem, sikerült. Következő játékuk – már fut a támogatói kampány Kickstarteren! – egy történelmi paródia a második világháborúról, amiben a náci vezérkart manga lánykák játsszák. És még azt hittük, a Marvel húzott váratlant a női Thorral, ugye.

  Trailerünk is van: 

  És kérdésünk is, számos, de most csak egyet teszünk fel:

  Ki fog ezen a legjobban megsértődni?

  • 277
   Az Index-olvasók
  • 95
   A nácik
  • 40
   Az anime-rajongók
  • 24
   A japánok
 • Az Orbis egy különleges térkép, amelyet a Stanfordon fejlesztettek ki, és az a célja, hogy bemutassa a Római Birodalom úthálózatát nagyjából Diocletianus császár korában, időszámításunk szerint 200 körül. A tudományos igényességgel kidolgozott térkép képes útvonalakat, távolságokat, útiköltségeket számolni a korabeli viszonyok alapján. A program elsőre nem túl felhasználóbarát, nem árt az angoltudás hozzá, valamint a használati útmutatóba is érdemes belenézni, de a lehetőségek tárháza végtelen. A program számos utazási móddal és időjárási viszonnyal tud számolni. Az Orbis figyelembe veszi, hogy:

  • hajóval, szamárral, gyalog, szekérrel vagy ökörrel utazunk;
  • milyen évszak, milyen útviszonyok vannak;
  • a legolcsóbb, leggyorsabb vagy a legrövidebb utat szeretnénk választani.

  Valamint az útvonal-számítások mellett képes még egyéb információkat, például az utak forgalmát vizualizálni. 

  romaa.png
 • Eleve csodás a félrefordításokkal foglalkozó Leiter Jakab Facebook-oldal találata, de egy ismerősöm bevitte a kegyelemdöfést. Ő a következő szöveggel osztotta meg a képet:

  Az elnyomott sajtó.

 • Költői szépségű neve ellenére csúnyán bukta az állását Kirill Olegovics Podberjoznij – miszerint Nyárfaalatti. Egy kávéházi verekedésbe keveredett a szintén szépnevű, de a Gulaggal teli 20. század miatt nem annyira szép múltú Szahalin szigetén – ami mandzsu nyelven annyit tesz: a fekete folyó sziklái.

  Pedig minden jól indult, már ha jónak számít Oroszországban, ha valaki a jól fizető Roszatom moszkvai munkatársa 6666 kilométerrel – tényleg ennyivel – keletebbre kap állást. Igaz Podberjoznij maga pályázta meg és nyerte el új beosztását, amit idén áprilisban el is foglalt.

  A térfigyelő kamerák tanúsága szerint azonban időközben felgyülemlett némi feszültség a magas rangú csinovnyikban, aki a legprózaibb kocsmai - na jó, kávézói - verekedésbe keveredett – derült ki a Ria Novosztyi jelentéséből.

  Hogy mi volt a vita oka, azt nem tudni, hivatalosan a megyei vezetés nem is erősítette meg, hogy Podberjoznij abban érintett lenne, de azt igen, hogy a a megyei kormányzat fiatal helyettes vezetőjét elbocsátották. És hogy miért felelt Podberjoznij a megyei kormányban? Hát azért a területért, amit valójában nagyon is autentikusan képviselt: hozzá tartozott a turizmus és a befektetői környezet fejlesztése.