Henrik, Roland, Örkény
12 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • pp
  Kép: Lengyel-Szabó Péter / Index

  Ennek a teljesen céltalan posztnak mindössze annyi a szerepe, hogy elárulja: ő nem más, mint

  Baldwin Barbi.

 • Ezt nem én mondom, hanem a Capa Központ:

  Ha egyetlen képpel kellene illusztrálni a világhaló csatornáin hömpölygő 21. századi digitális képözönt, akkor az minden bizonnyal egy macskás fotó lenne. Bár a kutyások máig vitatják, az internet nem hivatalos címerállata a csupa rejtély, öntörvényű, pihe-puha cica lett.

  A Capa Központban MIAU! címmel kilenc kortárs magyar alkotó állít ki cicatémában: Bánkuti András, Barakonyi Szabolcs (az Index fotó rovatának vezetője), Gáldi Vinkó Andrea, Gerhes Gábor, Hajdú D. András, Máli Fanni, Szabó Benke Róbert, Szarka Péter és Szombat Éva.

  A kiállítás a Capa Központ 8F Galériájában (Budapest, Nagymező utca 8.) szerdán 18 órakor nyílik Fekete Ádám író, rendező laudációjával, és augusztus 30-ig tekinthető meg. (A galéria kéri, hogy a megnyitón mindenki viseljen maszkot.)

 • udvardipeter.png

  Emlékeznek Udvardi Péterre? Ő az a 14 éves fiú, aki a Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitő ügyes-bajos dolgait igyekszik a kezébe venni: jelenti az útburkolati problémákat, a közterületre kihelyezett helyesírási hibákat, és átfogó terve van arról, hogy mit kezdene a helyi állomás romos épületével.

  14 évesen oldja meg a település problémáit

  A községben most vele együtt fákat ültettek el, hogy ezzel tisztelegjenek a nemrég elhunyt Bálint gazda munkássága előtt. Péter azt is kezdeményezte, hogy a terület megkapja a Bálint gazda liget helyet, amiről elvileg szeptemberben szavaz majd a helyi képviselő-testület – ezután történhet meg a hivatalos átadó is.

  Ültetésközben
  Ültetésközben
  Fotó: Udvardi Péter

  A tervről az alábbiakat írta:

  „Bálint gazda munkássága meghatározó volt Magyarországon. Kívánom, hogy az Ő nemes életéből sokat vegyen át utókor! 

  Örömmel mondhatom el, hogy a Komárom-Esztergom megyében található Almásfüzitő község Nagykolónia településrészén Bálint György előtt tisztelegve 10 darab különböző fenyőt (ezüst-nordman-luc) ültettünk. A „Bálint gazda ligetben” egy emlékoszlop is helyet fog kapni, várhatóan a következő héten. 

  Isten áldását kívánom!

  Szeretettel: Udvardi Péter”

  Bálint György kertészmérnök 2020 június. 21-én, százévesen halt meg. A temetését július 14-én tartották a Fiumei temetőben, az erről készült videónkat itt nézhetik meg:

  Eltemették az ország kedvenc kertészét, Bálint gazdát
 • 24 karátos arannyal díszített hotel nyílt Vietnám fővárosában, Hanoiban A világon egyedülálló, hatalmas épület nemcsak kívülről csillog, hanem a tetőtéri medence csempéi is aranyozottak. A szálláshely nyilván öt csillagot érdemelt. A huszonöt emeletes épület 11 évig épült, és 400 szobával várja a vendégeket. A luxushotelben arany vécédeszkán ücsöröghet és aranykádban ázhat, akinek erre igénye van, és aki megengedheti magának a nagyjából százezer forintról induló árat éjszakánként.