Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Űrhajós menüt kínál két étterem is a houstoni George Bush repülőtéren – írja az Airportal, ami gyorsan hozzáteszi, hogy azért nem fagyasztott vagy épp víz hozzáadása nélkül nagyjából fogyaszthatatlan ételekre kell gondolni, hanem rendes ételekre, amik a legnépszerűbben az űrhajósok körében.

  Ilyen például a garnélarákkoktél, a kockázott bacon, a steak krumplival, vagy épp a gyümölcskoktél.

 • Egy okinavai étterem kitiltotta a japánokat, és mostantól csak külföldi vendégeket hajlandó kiszolgálni, a helyieket ugyanis túl bunkónak tartják.

  A Kotaku beszámolója szerint a 42 éves étteremvezető, Arima Akio a Facebookon jelentette be az új szabályokat, amik annyira nem is szigorúak, hiszen a tulajdonos tett egy engedményt a külföldön élő, japán származású vendégeknek, őket továbbra is fogadják, ha a lakcímkártyájukkal be tudják bizonyítani, hogy nem élnek Japánban.

  A tiltás júliustól őszig fog tartani, amikor turisták özönlik el az éttermet, szezon után újból várnak szeretettel mindenkit. Egyébként az étteremvezetésnek éppen a japán turistákkal van problémája, nem az okinavai vendégekkel. A japán turisták egy tál ráment vásárolnak, viszont csapatostól leülnek az asztalokhoz, aztán a nagy részük máshol vásárolt ételt kezd el majszolni az étteremben, állítja a tulajdonos.

 • Az októberi önkormányzati választások közeledtével nemcsak a pártok és jelöltjeik, hanem maguk az önkormányzatok (pontosabban a helyben regnáló hatalmonlévők) is rájönnek, hogy el kell kezdeni a kampányt.

  Ebben önmagában semmi szokatlan sincs, az viszont már nagyobb figyelmet érdemel, hogy ha egy önkormányzat valamilyen alapvető közszolgáltatással próbálja megnyerni a helyiek bizalmát, miközben arra is rávilágít, hogy kampányidőszakon kívül nem igazán igyekszik ellátni a legfontosabb feladatát. 

  Persze, a helyiek éppen örülhetnek is a közérzetjavító intézkedésnek, de egyébként tízes skálán mennyire kell cinikusnak lenni ahhoz, hogy pár hónappal a választások előtt egy önkormányzat pár köztéri szemetessel akarjon jó pontokat szerezni magának, mint történt nemrég Józsefvárosban? 

  Az önkormányzati választások közeledtével összegyűjtenénk, milyen alapvető hiányosságokra ébrednek rá hirtelen az egyes önkormányzatoknál, ha látott ilyen vagy ehhez hasonló fejlesztéseket (netán elképesztő ígéreteket), akkor ne habozzon

  Önt mivel próbálják lekenyerezni?
  Küldje el nekünk!
 • Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója, az Apollo 11-küldetés viszont július 16-én indult, így a nagyszabású megemlékezéseket már kedden elkezdték Amerikában. Ennek részeként kedden este a Washington-emlékűre vetítették az Apollo 11 rakétáját, a Saturn V-öt.

  A 110 méter magas Saturn V egyébként kényelmesen elfért a hajszál híján 170 méter magas obeliszken.

  A holdra szállás szombati évfordulójára tengernyi érdekességgel készül az Index is, érdemes lesz akkor is visszanézni az oldalra.