Dániel, Daniella
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Erre a magányos sütőporos zacskóra a Wesselényi utcában lettem figyelmes, és bár igyekszem magam távol tartani a "trash" kultúrától, az Instagram-filterrel felütött utcai társadalomkritika világától, nem bírtam magammal, és előcsaptam a telefonomat. 

  Azoknak, akik az országnak ahhoz a szerencsés 4/5-éhez tartoznak, akik nem kényszerülnek Neo-Budapest lebetonozott disztópiájában élni az életüket, röviden: a belvárosban mackónadrágos arcok esténként gyrost esznek, és sütőport árulnak a külföldieknek kokain, speed, ketamin, MDMA címszó alatt.

  Volt szerencsém két évet a Kazinczy utcában dolgozni, és hozzám is rendre odaléptek a belvárosi sütőporárusok, hogy a Dr. Hétker márkájú nátrium-hidrogénkarbonátjukat próbálják rámtukmálni, többek között az alábbi mondatokkal kínálva por-tékájukat (Sas-taps):

  • Vánt számszing for túnájt?
  • Very good kristály!
  • Coke, ice?

  Állítson emléket nekik (is) ez az elhagyatott sütőporos zacskó. 

 • Ahogy az minden nyári vasárnapi délutánon, időtlen idők óta megtörténik, délután három előtt valamivel kijött a hír az MTI-n, hogy hét kilométeres dugó van a Balatonról hazafelé tartók miatt az M7-esen. Kevéssel utána viszont kiadtak pár költőien szép képet a "Vadkacsák a Balatonban napfelkeltekor Balatonmáriafürdőnél 2019. július 21-én" képaláírással.

  És ahogy a két dolog párbeszédbe lépett egymással, az máris új fénybe helyezett mindent. Az ember elnézi ezt a képet, és rögtön megérti, miért is megy annyi ember minden hétvégén a Balatonra, és eltölt több másodpercet is azzal, hogy befogadja ezt a látványt, hogy aztán, a pár másodperc letelte után egy kis mosollyal a szája szélén, higgadtan és kisimultan üvöltsön ki újra az autója ablakán, hogy haladjálmárbazmegazanyádatseggfejmiafasztállunkittmegint. De ezúttal már boldogan!

 • Egy olvasónktól kaptuk a képet, amin a jelek szerint egy újabb román autókaravánt lehet látni Vértesbogláron. A kelet-európai élelmesség legújabb bizonyítékának számító módszer ugye azon alapul, hogy az autókereskedőknek jobban megéri egy fuvarral, azaz egy tankkal és egy sofőrrel hazaszállítani minél több használt autót és teherautót nyugatról, így szeretik a vontatmányokat jól felpakolni és még egymáshoz is kapcsolni.

  Ha alaposan szemügyre vesszük ezt a képet, mit látunk?

  Egy pótkocsiján teherautót szállító teherautót, ami vontat egy másik kisteherautót.   

  A műfaj egyik csúcsteljesítményéről ebben a posztban írtunk

 • Hamarosan az amerikai közönség is fejet hathat Jankovics Marcell pszichedelikus mesterműve, a Fehérlófia előtt, miután a Magyar Nemzeti Filmarchívum, a Magyar Filmlabor és a Los Angeles-i székhelyű Arbelos Films összefogásával digitálisan felújították az 1981-ben bemutatott rajzfilmet.

  66362859 2346148742331726 3209640972628212931 n

  Az új változat világpremierje jövő héten lesz az 1996-ban alapított, montréali Fantasia nemzetközi filmfesztiválon, ezzel épp most büszkélkedett el Instagram-oldalán az Arbelos Films.