Valter
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szigetvári Persona Non Grata együttes dobosánál, Balog Tamásnál súlyos betegséget vettek észre, komoly kezelések várnak rá. "A család anyagi helyzete kritikus, a párjával együtt nevelik 12 éves kisfiúkat, közben gondoskodnak Tamás demenciával küzdő édesanyjáról is" – írják a Persona Non Grata tagjai, akik gyűjtést szerveztek zenésztársuknak.

  Több mint egy tucat magyar zenakart kértek fel, hogy egy-egy dal elküldésével kiadhassanak egy lemezt, aminek a bevétele a beteg zenészhez és családjához kerülne.

  Közreműködött a 30Y, az Anima Sound System, a Hétköznapi Csalódások, a Diabolus in Musica, a Korai Öröm, a Másfél, a NoiseWather, a Psycho Mutants, a Shapat Terror, a Stukker, a Talayapa, a The Worldstylers, a VHK és 71PA. Az album borítóját Gróf Balázs készítette.

  A lemez Bandcampen megvásárolható, ott a részletes leírásban a beteg zenész számlaszámát is meg lehet találni.

 • Lefilmezték, ahogy egy kislány a tenyeréből etet egy vad medvét Romániában. A kislány falatokat ad a vadonból előbújt medvének, miközben apja videózza. Bár a helyzet idillinek tűnik, mégis nagy vihart kavart Romániában. Mert bár a medvéknek elég jó az imázsuk, veszélyes állatokról van szó, figyelmeztetnek a szakértők.

  "Az emberek nem fogják fel, micsoda ereje van egy 2-3000 kilós medvének, amelynek tíz centis körmei vannak. A legtöbben egyszerűen nincsenek tisztában az állat képességeivel, sajnos sokan teljesen elvesztették a reális félelemérzetüket" – idézi Halmágyi Ildikót, a Marosvásárhelyi Állatkert munkatársát a maszol.ro.

  Romániában eközben mégis egyre felkapottabb jelenség közösségi oldalakon megosztani medvés videókat. Néhány hete egy férfit harapott meg egy medve, amikor a telefonjával videózta az erdőben látott állatot.

  maci

  A kislány nem szimplán a medve közelsége miatt volt veszélyben, teszi hozzá a szakértő: a kézből etetett medve ugyanis nem tudja, hogy minden falat az övé lesz, így türelmetlenségében rátámadhat a naiv medverajongóra, magyarázta Halmágyi

  A szakértő rámutatott, hogy aggasztó jelenségről van szó. Míg az állatkerti dolgozók tartanak a medvéktől, a látogatók és turisták egyáltalán nem félnek tőlük.

 • Bár sokan még mindig kicsit furcsának találják, de az egyedüli utazás már közel sem egy szűk kör hóbortja. Viszont akkor, ha nők utaznak egyedül különösen elővigyázatosnak kell lenni. Pont emiatt készül minden évben egy lista arról, hogy melyek azok az országok, ahova nem javasolják, hogy nők egyedül utazzanak. 

  A legbiztonságosabb úticél Spanyolország és Szingapúr, a legveszélyesebb pedig a Dél-afrikai Köztársaság, Brazília és Oroszország. Magyarország a középmenyőben szerepel és kicsit biztonságosabb, mint Bulgária vagy éppen Kína. 

 • Screenshotter--TheHorrifyingActofYawningPelicans-0’14”.png

  Oké, az ásítás alapból nem valami szép dolog, kivéve, ha valami bébiemlős csinálja, de amit a pelikán művel ásítás címén, azzal kínozni lehet. Nézzék csak: