Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyre többen aggódnak az Amazon dolgozói miatt, már ha egyáltalán létező személyek azok a raktári dolgozók, akik a twitteren dicsérik a céget. A céget éltető bejegyzések szerint az Amazon a legjobb munkahely, ahol csak jó dolgok történnek, és minden rendben van, mindenki imád ott dolgozni, igazából sajnálják, ha szabadságra kell menni, és igazából 

    nem is akarnak több pénzt keresni, mert már így is nagyon szuper a fizetésük is, ahogy minden más is. 

    Úgy hangzik, mint a legrosszabb TV-shop reklám? Olyan is az egész, azzal a különbséggel, hogy itt senki sem lehet biztos, hogy mi történik pontosan. Az elméletek szerint ezeket az üzeneteket megrendelésre írja, mondjuk egy reklámcég, ami hihető, de hát ki fizetne ilyen egyértelműen átlátszó dicséretekért? Lehet, hogy botokat fejlesztettek, de valószínűleg azokat se írnának ennyire egyértelműen kamu üzeneteket. Vannak, akik szerint elrabolták a raktárban dolgozó embereket, és így próbálnak üzenni a külvilágnak, vagy egészen egyszerűen hipnotizálták, esetleg kényszerítették őket, hogy ilyeneket írjanak. 

    Az első ilyen posztok egyébként az után jelentek meg a közösségi oldalakon, hogy több vád is érte a céget, miszerint nagyon rosszul bánnak a raktáraikban dolgozó emberekkel. Erre pedig hirtelen megjelentek gyakorlatilag ugyanolyan profilokkal a raktári dolgozók, és elmondták, hogy nem csak az van, hogy nem teljesen igazak az állítások, és nem is bánnak velük annyira rosszul, hanem legfeljebb az a legnagyobb baj, hogy túl jó minden. Az egyik dolgozó például arra is rájött, hogy mikor rosszul érezte magát, depressziós volt, és munkát akart váltani, az sem a cég hibája volt, hanem csak és kizárólag az övé. 

    Az Amazon azt állítja, minden profil mögött létező személy áll, akik a saját véleményüket írják, senki nem kényszeríti őket, egyszerűen csak ők is átlátják, mekkora erőfeszítéseket tesz a cég annak érdekében, hogy szeressenek ott dolgozni az emberek.