Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bielefeld német város Berlintől nyugatra kb. 330 kilométerre, több mint 300 ezren lakják. 1214-ben alapították, gazdag történelme van, a második világháborúban a szövetségesek lebombázták egy részét, ma ilyen takaros a régi piactere:

  Bielefeld emellett internetes nevezetesség, amennyiben az egyik legrégibb online konteó kapcsolódik hozzá: többen egyszerűen nem hisznek a létezésében. Ennek eredete egy poén, amit 1993. május 16-án posztolt egy Achim Held nevű egyetemista a német Usenetre. Held egy bielefeldi júzerrel viccelődött, azt állítva, hogy nem hiszi el, hogy a város létezik. Hiszen nem volt Bielefeldben, nem ismer bielefeldieket, sőt olyan embert sem, aki volt Bielefeldben - tehát akkor a város léte kamu. Held poénja aztán elterjedt a német neten, és nemzetközileg is ismert mémmé vált, ami 26 éve tartja magát, pár éve még Angela Merkel is tréfálkozott vele. És ahogy az az összeesküvés-elméletekkel lenni szokott, van, aki komolyan veszi.

  Ezt elégelhette meg - vagy éppen lovagolta meg turisztikai célokra - a városvezetés, mert szerdán kihirdettek egy pályázatot: egymillió eurót kap az az ember, aki minden kétséget kizáró bizonyítékot szolgáltat arra, hogy Bielefeld márpedig nincs.

  bielefeld-6jai5l

  A pályázat persze maga is egy 22-es csapdájába oltott vicc, hiszen ha a város nem létezik, akkor a városiak sem léteznek, és hogy bizonyít be nekik bárki bármit? Ennek ellenére lehet próbálkozni, a városvezetés szerint "a kreativitás határtalanul szárnyalhat", viszont a bizonyítéknak megcáfolhatatlannak kell lennie. Szóval lehet próbálkozni. (Egyébként azt tudták, hogy Százhalombatta és Kisújszállás sem létezik? Ezeket a neveket Göncz Árpád találta ki A Gyűrűk Ura fordításakor, csak aztán a jobban hangzó Völgyzugolyt és Vasudvardot használta helyettük.)

  (AP News)

 • A szájba repülő sült galamb minősített esete, ami a 27 éves Miranda Hollingsheaddel történt pénteken. Az amerikai nő az arkansas-i Crater of Diamonds State Parkban pihent családjával, és éppen árnyékban ülve nézett egy YouTube-videót arról, hogyan kell gyémántokat keresni, amikor megpillantott maga előtt egy fényes kavicsot. A kavicsról kiderült, hogy egy 3,72 karátos sárga gyémánt (egy karát a gramm egyötöde), aminek az értéke akár tízezer dollár is lehet.

  A nemzeti park a honlapján adott hírt a leletről, ami nagyon ritkának számít arrafelé: idén már 320 kisebb gyémántot találtak ott, de ezek közül csak 13 érte el az egykarátos határt. Hollingsheadnek azért volt különösen nagy szerencséje, mert a napokban esőzések voltak a térségben, és a vízfolyások fellazították a talajt, ilyenkor pedig felszínre kerülhetnek értékesebb drágakövek is. Ekkor pedig nincs más teendő, mint leülni a kő elé, és észrevenni, ahogy megcsillan rajta a napfény - igazából bárki meg tudja csinálni.

  ( Gizmodo )

 • A kilencvenes évek népszerű metálzenekara, a Korn augusztus 20-án koncertet adott az Adventure Quest 3D-ben - ez nem érne hírt, ha az Adventure Quest 3D egy stadion neve lenne, viszont nem az, hanem egy online szerepjátéké. Mint a Kotaku írja, a zenekar a technikai lehetőségekhez képest meglepően nívós koncertet adott: a játék alkotói pofás online színpadot rajzoltak a kedvükért, a banda tagjai pedig egész sok animációt kaptak. A játékosok 10-20 dollárért spéci VIP-jegyeket vehettek, amivel bejuthattak a backstage-be, és akár a banda avatárjaival is találkozhattak.

  A frontember Jonathan Davis a játékosoknak szóló üzeneteket rögzített az eseményre, és a móka előtt várni kellett kicsit, mint minden tisztességes koncerten - aztán felcsendült a Korn talán legnagyobb slágere, a Freak on a Leash, és beindult a zúzás. Nemcsak zenei, hanem videojátékos értelemben is, ugyanis a koncerttel egyidőben a közönségre támadt pár tucat szörny, és mindegyiket meg kellett ölni (szaknyelven: legyakni), végül pedig a zenekar mögött pózoló hatalmas lényt, Thrasht is fel kellett koncolni. A csata/koncert után a résztvevők Korn-mintájú virtuális cuccokat vásárolhattak, aztán ment mindenki vissza az unalmas küldetésekhez. A lenti videóban megtekinthető a koncert eleje, itt pedig elolvasható a Kotaku beszámolója (a szerzőnek eléggé tetszett, amit látott-hallott).

 • A szürreális meccs Ausztráliában zajlott le, a cápa egy hétkopoltyús tehéncápa volt, aminek, lássuk be, elképesztően menő neve van, annak ellenére, hogy valójában nincs is hét kopoltyúja, csak hét kopoltyúnyílása, amiből a cápáknak általában öt van. A pitbull egy sima pitbull volt, kopoltyú nélkül. A kutya gazdája, bizonyos James White éppen horgászott, és ki is fogott egy 180 centis cápát, mert hát, mint mondtam, Ausztráliában vagyunk, és arrafelé szemrebbenés nélkül ilyesmik tudnak történni, ha az ember horgászik. Miközben próbálta a horgot kiszedni a cápa szájából, az addig vergődött, míg belemélyesztette a fogait White bokájába. Na erre érkezett a felmentő sereg, Darby, a pitbull, a maga 45 kilójával, és addig harapta a cápát, míg az elengedte a gazdit, visszaküzdötte magát a vízbe.

  Az orvosok szerint a kutya ezzel konkrétan megmentette a gazdája lábát, mert megelőzte az artériája súlyosabb sérülését.

  (via)