Hugó
-6 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Március 28-án, szombaton lépett életbe Magyarországon a kijárási korlátozás, és ugyan már előtte is sokkal kevesebb ember volt az utcákon, nehéz hozzászokni a látványhoz, amit a kiüresedett főváros nyújt. Persze volt, ahol nagyobb tömeg gyűlt össze a hétvégén is, a jó idő miatt sokan látogattak el a Normafára, pedig ugye nem tanácsos olyan helyekre menni, ahol nehéz tartani a szükséges távolságot azoktól, akik nem élnek velünk egy háztartásban. De a külföldi turisták körében különösen népszerű turisztikai látványosságoknál tényleg alig kószál valaki, ez bizonyítják ezek a fotók is, amik március 29-én készültek.

 • Kedves Keletisek, nagyon büszkék vagyunk rátok

  Csak így tovább, hiányoztok! 

  Minden rendben lesz!

  Ezt üzenik a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanárai egy fotókollázzsal az otthon rekedt diákjaiknak. A kedves gesztussal biztatni és bátorítani szeretnék a gyerekeket, akiket valószínűleg már nem fognak látni ebben a tanévben a digitális iskolatermen kívül.

  Mi ezúton is kitartást kívánunk minden tanárnak, tanítónak, diáknak, szülőnek, akik küzdenek a digitális oktatással, a bezártsággal, a társaság hiányával.

  A Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanárai
  A Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanárai
  Fotó: keletisuli / Instagram

  Középiskolásoknak, érettségire készülőknek és tulajdonképp bárkinek tiszta szívből ajánljuk az Index Iskolatévé videósorozatát, ahol csodálatos, felkészült szakemberek magyarázzák el a legfontosabb dolgokat matekból, töriből és irodalomból. 

  A mai óra például az ijesztő matekos kifejezésekről szól (az óra végére viszont garantáltan elveszítik ijesztő jellegüket):

  Kapcsolódó

  Ijesztően hangzó kifejezések a mai matematika felkészítőben

  Mértani sorozat, exponenciális függvény és logaritmus: Csapodi Csaba segít eligazodni az érettségi feladatok között.

 • A hirtelen jött kötelező otthonmaradás embert próbáló feladat, ezer abszurd fordulat és téma kínálja magát a különböző művészeti feldolgozásokhoz, az

  • emberektől kezdve, akik rádöbbennek a bezártság alatt, hogy kivel házasodtak össze valójában,
  • vagy hogy a gyerekeik valójában elviselhetetlenek 0-24-ben,
  • a polihisztor oktatóvá vált szülőkön át
  • a társaságkedvelő emberekig, akik szenvednek a magánytól,
  • nem is beszélve a bedőlt gazdaságról, munkahelyüket elvesztő emberek ezreiről,
  • a kórházi körülmények tragédiájáról,
  • a boltokban tapasztalható tragikomikus jelenetekről,
  • az utcán kóborló magányos idősekről,
  • az utcán kóborló magányos időseken idegeskedő nem idősekről,
  • az utcán kóborló magányos nem idősekről,
  • a társasház egyetlen holtfáradt kutyájáról, akit mindenki lelkesen sétáltat, csak hogy kimehessen,
  • a videótelefonálással szerencsétlenkedésről (Hallasz? Látlak, de nem hallak! Figyelj, szakadozik a net! Hajolj közelebb a mikrofonhoz! Most hallasz?),
  • és a hirtelen többszörösébe kerülő maszkokról és kézfertőtlenítőkről.

  Az Első Magyar Karanténszínház és a Litera most közös

  drámapályázatot hirdet, 

  amire április 15-ig várják az egyfelvonásos, a karanténéletet bemutató, rendkívüli helyzetre reflektáló, maximum 40 perces, maximum 3 szereplős pályaműveket. A felkért kortárs alkotók és a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat bemutatja majd a Karanténszínház. További infók itt >>

  Az Első Magyar Karanténszínház
  Az Első Magyar Karanténszínház
  Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 • Mint azt megírtuk, a koronavírus-járvány drámai gazdasági következményekkel jár a több mint 90 hazai kisüzemi sörfőzde számára.  Ezért folyamatos akciókkal próbálják fenntartani a minimális keresletet a túlélés érdekében.

  Ennek egyik legextrémebb, mégis valamennyire jószolgálati formája a Harapunk sörfőzde legfrissebb ötlete: a F**ck Coronavirus adománysör.

  Az akció lényege, hogy a kedves sörfogyasztó előre befizetéssel rendeljen meg számos üveggel a nyáron lefőzendő, szavazással eldöntendő típusú F**ck Coronavirus sörből. A sörfőzde a sör bekerülési összegén felül képződő profitot pedig – a járvány kezelésén dolgozó orvosokkal egyeztetve – életmentő eszközök és gyógyszerek beszerzésére fordítja.

  Ennél egy fokkal egyszerűbb a Fűtőház sörfőzde akciója, aminek keretében ha a kedves sörfogyasztó vásárol tőlük hat üveg sört, akkor abból a hatodik üveget külön matricával látják el, és annak teljes árát az Országos Mentőszolgálat Alapítványának utalják át.