Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Annyira zseni ez a kép, hogy először nézzék meg önök is, utána leírjuk, mi történt:

  Vasárnap rendezték meg a fokvárosi maratont, amin helyi futók őshonos facsemetéket a hátukon hátizsákként hordva futották le a 42,195 kilométert. Az akcióval nem a fáknak akartak új élményt szerezni, hanem 

  a Dél-Afrikában őshonos fák telepítésére, a klímaváltozásra és a szárazságra akarták felhívni a figyelmet.

  Fokváros tavaly emberemlékezet óta nem tapasztalt szárazsággal és vízhiánnyal küzdött, ami miatt majdnem az első olyan nagyváros lett a világon, ahol eljött a nulladik nap, azaz elfogyott a víz és elzárták a csapokat. Azóta már tudjuk, hogy Csennai beelőzte a nulladik nappal Fokvárost. 

  A szárazságon és a vízhiányon segíthetne, ha kivágnák az inváziós, vízigényes fákat, és a helyükre őshonos fafajtákat ültetnének, ezzel is segítve a környékbeli víztározók feltöltődését.

  A hátán olajfacsemetével futó 34 éves Siyabulela Sokomani, aki egyébként környezetvédelmi aktivista, elmondta, hogy a futásával kétezer fa elültetésére akar adományt gyűjteni.

  Tavaly már elültetett 67 fát, 2017-ben pedig létrehozta a Városi farmerek programot, amiben gyerekeknek tanítanak gazdálkodást és faültetést.

  (MTI)

 • 68449477 2605253546161959 7380825092571267072 n

  Egészen váratlan választási plakáttal találkozhatnak a választók Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetében: az ellenzék jelöltje itt Domokos Ágnes, aki a megtévesztésig hasonlít Orbán Ráhelre:

  A hasonlóság olyan erős, hogy ha a szomszédos körzet ellenzéki jelöltje, Rózsa László Péter mellé áll, egyenesen Tiborcz Istvánnak látszik:

 • Néhány nap alatt már több mint 13 ezer megosztásnál jár az a Facebook-poszt, ami a Magyar Mentőmotor Alapítványnak gyűjt új motorra.

  Törökné Tenk Dóra, a poszt szerzője akkor szembesült azzal, hogy egyáltalán léteznek motoros mentők, amikor a kisfia rosszul lett, és egy véletlenül pont arra járó motoros mentőorvos látta el gyerekét. Dóra az eset után döntött úgy, hogy segíteni szeretné a motoros mentők munkáját egy újabb motor szolgálatba állításával, ezért tette közzé a felhívást, miszerint

  10 millió forintot, azaz egy mentőmotor árát

  szeretné összegyűjteni.

  69848044 10157676523635152 5479486436916854784 o

  Megszólalt a Mentőmotor Alapítvány is, akik a kritikus hangokra reagálva elmondták, hogy mi kerül 10 millió forintba egyetlen motoron.

  Mentőmotoros Szolgálat

  2005 óta dolgoznak azon, hogy a motorok gyorsaságát és a méretét kihasználva speciálisan képzett mentőtisztek és orvosok márciustól októberig a lehető legtöbb ember életét megmentsék. Mentőmotorral például egy autópályán történt balesetet is meg lehet közelíteni olyankor is, amikor egy mentőautónak esélye sem lenne, és amikor minden perc számít. 

 • Hiába döntött a bíróság múlt csütörtökön, hogy visszavonják Komáromy Gergely, azaz G Ras körözését és törölték a Körözési Nyilvántartó Rendszerből, a rendőrök pénteken a hajnalban a férfi idős szüleinél jelentek meg, ahol a férfit keresték.

  A zenész-ligetvédő-aktivistát még tavaly október 18-án a távollétében ítélték 200 óra közmunkára, de mivel a végzést majdnem egy évig nem tudták kézbesíteni neki, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 10-én körözést adott ki ellene. Bár Komáromy állította, semmilyen idézést nem kapott, ezért aztán szeptember 12-én,  csütörtökön maga ment el a bíróságra. Az épületbe már nem jutott be, mert a Markó utcában két rendőr igazoltatta, majd bevitte a kapitányságra. 

  A tárgyalást viszont még aznap megtartották, ahol

  megszüntették Komáromy körözését és odaadták neki a 200 óra közmunkáról szóló végzést. Ő azonban a tárgyalás megtartását kérte, így a végzés nem lett jogerős.

  Pénteken hajnalban aztán a rendőrök a körözés alapján Komáromy idős szüleinél keresték a férfit. Egy olyan körözés alapján, amit a bíróság szerint a tárgyalás után azonnal töröltek. A Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta, hogy 

  A tárgyalást követően a bíróság azonnal intézkedett, hogy a terhelt adatai a HERMON Körözési Nyilvántartó Rendszerből haladéktalanul törlésre kerüljenek.

  Megkérdeztük a rendőrséget, hogy akkor mégis miért mentek ki a férfi szüleihez, a BRFK csak annyit írt, hogy  „miután megállapították, hogy a férfi körözés hatálya alatt már nem áll, távoztak a helyszínről”.