Jenő
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • roller-coaster-tycoon-bohemian-rhapsody
  Fotó: ChuggersRCT/Youtube

  Van egy játéksorozat, a Roller Coaster Tycoon, amiben mindenki megalkothatja saját vidámparkját, illetve hullámvasútját. Időt nem sajnálva az egyik játékos elkészített egy olyan pályát, amit a Queen egyik legnagyobb slágere ihletett. Ez lett a végeredmény. Egy igazi érzelmi hullámvasút, ugye? 

  (Forrás: Kotaku)

 • ss.png
  Fotó: vatera.hu

  Szokás manapság, hogy nemcsak úgy megjelennek lemezek, hanem az úgynevezett albumpremier csodálatos rendszerének keretében valahol először láthatunk, hallgathatunk meg kedvenc vagy nem kedvenc előadónktól egy-egy új számot: Facebook-premier, sajtópremier, tudják, ilyesmikre gondolunk. 

  Amikor pedig már azt hinnénk, hogy a premierek premierje is megtörtént, nincs új a nap alatt, nem lehet már igazán csavarosat mutatni, akkor jön egy magyar zenekar, és meglepi az egyszeri zenekedvelőt is. Mondjuk azzal, hogy

  A Vaterán premierezteti a legújabb albumát.

  Így tett most a Rühös Foxi zenekar Wellness Oratorium című lemezével. Azt írják, ez az első vaterás lemezpremier a világon, úgyhogy mi elhisszük nekik.

 • A Buckingham-palota kertjében termesztett citrusfélékkel és gyógyfüvekkel, köztük citrommal, verbénával, galagonyával és eperfalevéllel ízesített gint dobott piacra a brit királyi család – olvasható végre valami jó hír is az MTI-ben.

  gin
  Fotó: The Royal Collection

  A címben szereplő "bárki" annyi kitétellel igaz, hogy az italokat csak Nagy-Britannián belül szállítják ki, úgyhogy aki megkóstolná valamelyiket, annak egy repjegy árát is érdemes odacsapnia a ginre szánt 40 font (16 ezer forint) mellé. Utóbbit egyébként a Royal Collection Shopban lehet online megrendelni.

  A leírás szerint a tökéletes nyári szomjoltó elkészítéséhez adott mennyiségű gint kell önteni egy jéggel teli pohárba, majd tonikkal felönteni és egy szelet citrommal díszíteni. II. Erzsébet királynő kedvence állítólag egy kis gin némi Dubonnet aperitiffel keverve.

 • A brit színész még 2020 márciusában kezdett el Shakespeare-szonetteket feltölteni a Twitter-oldalára saját előadásában, azóta pedig töretlenül posztol.

  A nyolcvanadik születésnapja előtti este, vagyis július 12-én pedig stílszerűen a 80. szonettet adta elő követőinek, ami így szól magyar fordításban:

  Ha rólad írok, oh mint csüggedek!

  Tudván, jelesb ajk zengi már neved’,

  S mindenre kész, hogy méltán zengje meg

  S dalomban elnémítson engemet;

  De érdemed (mely téres oczeán)

  Hajót hord, bármi büszke vagy szerény is:

  Sajkámon, mely övéhez csak parány,

  Tág színeden feltűnök készen én is.

  Lebegve föntart, csak kissé segélj

  Mig ő száguld nagy mélységed fölött,

  S ha sülyedek, az én becsem csekély,

  Mig nagy szabás s érték diszíti őt.

   Azért, mig ő megy, s én a mélybe vesztem,

  Kinek mit árt? Szerelmem volt a vesztem.