Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több mint hétszáz kilométert sétált hátrafelé jávai falujából egy férfi Indonéziában, aki ezzel akarja felhívni a figyelmet az erdőirtásokra, írja az MTI. Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, amelyet szintén érintett az erdőirtás.

  Bastoni naponta 20-30 kilométert tett meg, és egy visszapillantó tükör segítségével kerülte el az ütközést az útjába eső tárgyakkal. A férfi éjszakánként általában mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt, de számos faluban és városban, ahol elhaladt, örömmel látták el enni-innivalóval és szállással is.

  A 43 éves férfi várhatóan pénteken éri el az indonéz fővárost, Jakartát, ahol találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, hogy megkérje rá: telepítsék újra a fákat a Mount Wilisen és más lecsupaszított területeken.

  Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében

  – mondta csütörtökön, mikor elérte a Jakartától 22 kilométerre lévő Bekasit.

  Eredetileg augusztus 17-re, Indonézia függetlenségi ünnepére akart Jakartába érkezni, de az egyik lába feldagadt, ami miatt pár napos pihenőre kényszerült. Így az elnöki palotában sem vehetett részt a ceremónián, amelyre meghívást kapott – Bastoni viszont így is reméli, hogy az elnök fogadni fogja, és segít majd az erdők újratelepítésében.

  Képernyőfotó 2019-08-23 - 8.13.56.png

  Indonéziában régóta gyors ütemben folyik a társadalmi és környezeti károkat okozó erdőirtás, amelynek hasznát a papírgyártók és pálmaolaj-vállalatok fölözik le. Az erdők eltűnése és a károsanyag-kibocsátás miatt Kína, az Egyesült Államok és India után Indonézia a negyedik ország, ami a leginkább hozzájárul a globális felmelegedéshez.

  A négygyermekes apa tavaly 73 kilométert tett meg hátrafelé haladva a kelet-jávai Tulungagungtól a Mount Wilis csúcsáig, ugyancsak az erdőirtások ellen tiltakozva.

 • Hatalmas autós üldözés zajlott az új-zélandi Timaruban szerdán, írja a Stuff.co.nz. Egészen pontosan egy elektromos kerekesszékkel szágulduzó lábatlan férfi, Charlie Durham hagyta faképnél az őt egyre vadabbul üldöző kopókat. Azért eredt a nyomába a hatalom, mert túl gyorsan száguldott járdán, illetve nem mindig vette figyelembe a lámpajelzéseket sem.

  clke

  Az autósüldözések szinte mindig azzal végződnek, hogy a rendőrök valahogy elkapják végül a szökevényeket, de itt a virtuóz menekülő végül sikeresen meglépett a járda a és a tereptárgyak segítségével.  

  Durham elmondása szerint vacsorázni és teázni sietett haza, és bár hallotta  szirénákat, először azt hitte, hogy egy fagyiskocsi. Fagyit pedig épp nem kért. Saját bevallása szerint másnap feladta volna magát, de a rendőrség már csütörtök reggel kopogtatott az ajtaján. 

 • Donald Trump amerikai elnök fejére hajazó drogpirulákat talált a rendőrség az Egyesült Államokban egy férfinál – írta az MTI.

  A 23 éves floridai illető lakásán házkutatást tartva bukkantak a rendőrök a 45. elnök fejét formázó, narancsszínű tablettákra, amelyekről laborelemzés révén kiderült, hogy nem vitaminok, hanem ecstasypirulák – adta hírül csütörtökön a Reuters. A férfinak összesen öt Trump-tablettája volt.

  A vitamin azért merült fel eshetőségként, mert hasonlóan rendhagyó formában és színben kaphatók gyermekek számára multivitaminok.

  Nem ez az első eset, hogy kábító Trump-tablettákat talál a rendőrség. Tavaly Louisiana államban bukkantak hasonlóra, de csak egyetlen szemre, tavalyelőtt Németországban viszont 5 ezer ilyen pirulát foglalt le a hatóság.

 • Igen, látszólag ezzel az egészen bámulatos húzással igyekszik belopni magát az emberek szívébe az ózdi Fidesz, akik csütörtökön nem átallottak a párt ózdi polgármesterjelöltjét, Eke István, az egykori polgármester Fürjes Pált, valamint Obbágy Csaba területi képviselőt egy helyre csődíteni, hogy felavassanak egy új

  zászlótartót.

  69546662 2187429861369324 4816730961184030720 n? nc cat=101& nc
  Fotó: Facebook / Fidesz Ózd

  A projekt az ózdi Fidesz által szervezett közösségi összefogás eredményeként valósult meg a sajóvárkonyi Szent Miklós püspök templom homlokzatán, méghozzá azért, mert az épület felújítása után az eredeti rúd nem került vissza a helyére.

  galvanizált csövet egy emelőkosaras tűzoltóautó segítségével fúrták fel a homlokzatra, végül pedig a lobogót is beletették, ami már tényleg csak a hab volt a tortán. A városi tévé külön anyagot szentelt az átadónak, ezt itt lehet megnézni:

  (444)