Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Senkinek nem kell bemutatni az 1993-as Jurassic Park című film azon jelenetét, amikor az áramkimaradás miatt, a Tyrannosaurus rex kiszabadul és terrorizálni kezdi Ian Malcolmékat.

  jp
  Fotó: YouTube

  Na, ezt a legendás jelenetet gondolta újra egy YouTuber, és a rexet kicserélte a macskájára, aki az OwlCat névre hallgat a csatornán, de egyébként Lizzynek hívják.

   Így varázsolták bele a filmbe:

 • Mindezt csak lengyelül tette, így szerencsére kevesen észlelték a megbotránkoztató hibát Észak-Amerikában, de azért na!

  A gyerekeket megrontó plüsskaktuszra először egy lengyel származású kanadai nagymama, Ania Tanner lett figyelmes, aki 15 hónapos unokájának rendelt egyet az egyébként oktatójátékként feltűntetett plüssből. Mint kiderült, a körülbelül 8 500 forintért árult kaktusz eredetileg angol, spanyol és lengyel nyelveken énekelt dalokat, de egy alkalmazás segítségével lehetőség volt rá külső dalokat ráhelyezni, valamint képes volt visszaismételni a hozzá intézett szavakat is.

  Amikor a nagymama a kibontás után meghallotta a lengyel dalt, szavak nélkül maradt. 

  Történetesen lengyel vagyok, és amikor elkezdtem hallgatni a dalokat, és meghallottam a szavakat sokkot kaptam. Azt gondoltam, hogy mi ez, valami vicc? Ez a játék káromkodik és a kokainhasználatról beszél!

  – kezdte Ania a CTV News Torontonak. Mint kiderült, a plüssben lévő lengyel dal valóban a kokainról, a kábítószerrel való visszaélésről, az öngyilkosságról és a depresszióról szól, mindezt trágár szavakkal jócskán megtűzdelt köntösbe burkolva. A lap kiderítette, hogy a korábban a TikTokon is nagy népszerűségnek örvendő dal egy Cypis néven futó lengyel rappertől származik, aki eddig nem tudott róla, hogy szerzeményét ilyen célokra használták volna fel.

   A kínai gyártású plüsst levették a kanadai Walmart polcairól, és több amerikai áruházlánc is hasonlóképp készül cselekedni, a rapper pedig jogi eljárást indított a cég ellen, hiszen ő maga is megbotránkoztatónak tartja az egész jelenséget. Érdekesség, hogy a játékra már korábban, ez év júniusában is érkeztek panaszok, azok azonban nem kaptak a mostanihoz hasonló médiavisszhangot, így különösebb következményük sem lett – hiszen mostanáig még beszerezhetőek voltak.

 • Ezzel pedig új rekordot állítottak fel.

  Az újrahasznosításra való figyelemfelhívás érdekében új rekordot állított fel egy dabasi iskola azzal, hogy elkészítették az ország eddigi legnagyobb, papírgurigákból és használt zoknikból készült kígyóját.

  A végeredmény olyan hosszú lett, hogy többször is körbe kellett tekerni a tornateremben. A gyerekek egész évben gyűjtötték a zoknikat, ha egy elhasználódott vagy kiszakadt, azt nem eldobták, hanem egy külön zacskóba gyűjtötték, hogy leadhassák azt az iskolának – számolt be az RTL Híradója. 

  Az összegyűjtött, hatszáz méteres zoknikígyót a szegedi zoknigyűjtő program hasznosítja újra, hogy a bútoriparban használatos szigetelőanyagokat készítsenek belőle.

 • Londonban kapták lencsevégre David és Victoria Beckham 19 éves fiát, Romeo Beckhamet, amint épp randizni ment barátnőjével, a Mia Regannal.

  260511526 2050599511757987 695973536964372920 n
  Fotó: @justjared / instagram

  A kommentek egyébként nem bántak túl kesztyűs kézzel a párral, többen azt írták, hogy elsőre azt hitték, hogy Justin Biebert látják, de akadt olyan is, aki annyit írt, hogy "ez Victoria, csak bajusszal".